NOS Voetbal

Fortuna Sittard-vrouwen leggen Feyenoord over de knie bij debuut trainer Torny

Fortuna Sittard legt Feyenoord over knie bij debuut trainer Torny

Het debuut van Jessica Torny als trainster van de Feyenoord-vrouwen is op een fikse teleurstelling uitgelopen. Fortuna Sittard had in Rotterdam weinig moeite met Feyenoord en won met 4-0.

Fortuna, dat dit seizoen debuteert in de eredivisie voor vrouwen, blijft daarmee 'the best of the rest'. Fortuna staat derde op elf punten van FC Twente en Ajax, Feyenoord is zesde.

Bij rust stond er op Sportcomplex Varkenoord al 0-2 op het scorebord. Amber van Heeswijk schoot de Limburgse vrouwen al na zeven minuten op voorsprong en na ruim een half uur maakte Tessa Wullaert na een vlotte counter, oog in oog met doelvrouw Jacintha Weimar, de tweede voor Fortuna.

Werk aan de winkel

Feyenoord creëerde vanaf dat moment weinig tot niets meer en na rust kon Fortuna simpel uitlopen. Na een klein uur zeilde een vrije trap van Alieke Tuin pardoes in de verre hoek en Wullaert maakte er vervolgens ook nog 4-0 van. Het was al de negende goal in elf wedstrijden van de Belgische spits, die afgelopen zomer overkwam van Anderlecht.

Torny was assistent-bondscoach van de Nederlandse vrouwen, maar volgde eind december de ontslagen Danny Mulder op als trainer van de Feyenoord-vrouwen. Voorlopig is er nog genoeg werk aan de winkel voor Torny.

Werk aan de winkel voor Feyenoord-coach Jessica Torny

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl