Fenna Kalma scoorde drie keer in vijf minuten

Weer monsterzege voor Twente, Kalma maakt supersnelle hattrick

FC Twente is de tweede seizoenshelft begonnen zoals het vorig jaar afsloot: winnend met grote cijfers. In de eerste wedstrijd na de winterstop (vorige week werd het duel met PSV afgelast) walste de koploper over sc Heerenveen heen: 7-0. Ook Ajax pakte opnieuw drie punten met een 1-0 zege op Telstar en blijft daardoor in het spoor van de Tukkers.

Ruim een maand geleden won Twente met 6-0 van Fortuna Sittard. Fenna Kalma scoorde toen twee keer. Tegen Heerenveen was de wedstrijd al na een kleine twintig minuten beslist met opnieuw een hoofdrol voor Kalma.

De 23-jarige aanvalster had in een masterclass afmaken slechts vijf minuten nodig voor een hattrick en tilde haar doelpuntentotaal voor dit seizoen naar negentien.

Voor rust scoorden ook Marisa Olislagers en Renate Jansen nog voor Twente. Diep in de tweede helft maakten invalsters Naomi Pattiwael, die tijdens de winterstop werd gehaald en haar debuut maakte voor haar nieuwe ploeg, en Bente Jansen er 7-0 van.

Hoekstra bezorgt Ajax zege op Telstar

Terwijl de koploper kinderlijk eenvoudig won van sc Heerenveen, had Ajax meer moeite om het verschil te maken tegen Telstar.

De thuisploeg was al een paar keer dicht bij een doelpunt geweest, voordat Tiny Hoeksta er vroeg in de tweede helft alsnog 1-0 van maakte.

Na die treffer werd er nog twee keer een doelpunt van Ajax afgekeurd. De eerste wegens buitenspel en de tweede vanwege een handsbal.

Twente heeft na elf wedstrijden nog altijd geen punt gemorst in de eredivisie voor vrouwen. Nummer twee Ajax heeft evenveel punten, maar de Amsterdammers hebben een wedstrijd meer gespeeld.