Earnest Stewart
NOS VoetbalAangepast

Stewart volgt opgestapte De Jong op als technisch directeur bij PSV

PSV heeft Earnest Stewart aangesteld als nieuwe directeur voetbalzaken. Hij tekende een contract tot de zomer van 2027. De 53-jarige oud-speler van onder meer Willem II en NAC vervult momenteel dezelfde functie bij de Amerikaanse voetbalbond.

Stewart begint op 1 maart in Eindhoven en volgt John de Jong op, die in september vertrok na een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen.

"We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring", zegt algemeen directeur Marcel Brands. "Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij ons directieteam komt versterken."

Na de uitschakeling op het WK met de Verenigde Stante (in de achtste finales tegen Nederland) was Stewart gaan nadenken over zijn toekomst, vertelt hij bij NOS Langs de Lijn & Omstreken op NPO Radio 1. En toen kwam er een telefoontje uit Eindhoven.

"Met de belangstelling van PSV zijn dingen in een versnelling gekomen. Om terug te gaan naar Nederland. Om bij familie en vrienden te zijn. En uiteraard om bij een prachtig mooie club als PSV aan de slag te kunnen gaan. Daar ben ik heel erg blij mee."

Stewart groeide op in Veghel en speelde verder ook nog voor VVV-Venlo en het Amerikaanse DC United. De voormalige aanvaller kwam tot 101 interlands voor de Verenigde Staten.

Na zijn actieve loopbaan werd hij technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda, AZ en Philadelphia Union. In 2018 ging Stewart aan het werk bij de Amerikaanse voetbalbond. Eerst als algemeen manager, later als directeur voetbalzaken.

Of Stewart al plannen heeft om de penibele situatie van PSV aan te pakken? "Uiteraard zitten we nu even in een moeilijke fase, maar vanaf komende tijd zal ik met mijn ideeën richting geven aan een mooie toekomst. Samen met de scouting en het netwerk van Marcel Brands en dat ik heb opgebouwd, kunnen we hele mooie stappen maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl