Hulpdiensten na de schietpartij op een parkeerplaats in Zwijndrecht
NOS NieuwsAangepast

Neergeschoten vrouw Zwijndrecht (38) nog in levensgevaar

De 38-jarige vrouw die zaterdag op een parkeerplaats in Zwijndrecht werd neergeschoten, verkeert nog altijd in levensgevaar. Dat laat haar familie weten in een verklaring. De 66-jarige moeder van de vrouw overleed bij de schietpartij.

De verdachte, de ex van de gewonde vrouw, is nog voortvluchtig. De familie hoopt dat de klopjacht leidt tot zijn arrestatie, "zodat hij zich moet verantwoorden voor deze ongekende daad".

De verklaring is naar buiten gebracht door de organisatie Namens de Familie, die slachtoffers en nabestaanden bijstaat. "Ze zijn blij dat er zo snel wordt gehandeld om deze gevaarlijke man alsnog te kunnen oppakken."

Vluchtauto in Hoek van Holland

De politie heeft gisteren in Hoek van Holland een derde vluchtauto gevonden van de verdachte, de 49-jarige Minh Nghia Vuong. De politie is daar ook binnengevallen in een woning, maar heeft de man niet gevonden.

De eerste vluchtauto werd maandag in Zwijndrecht gevonden, de tweede auto dinsdag in Rotterdam.

De politie sluit uit dat de verdachte via Hoek van Holland het land met een veerboot heeft verlaten. "Hij kan nergens langs grenscontroles", zei een woordvoerder.

Recentere foto

De politie heeft gisteren een recentere foto van Vuong verspreid. "Vermoed wordt dat dit beter lijkt op hoe hij er nu uitziet." Het Openbaar Ministerie had eerder al een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor degene die met de gouden tip komt die leidt tot de verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl