ANP
NOS NieuwsAangepast

Derde vluchtauto gevonden, verdachte Zwijndrecht nog spoorloos

De politie heeft een derde vluchtauto gevonden van de voortvluchtige verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht. De auto, een zwarte Seat Ibiza, werd gisteravond gevonden aan de Dolphijnstraat in Hoek van Holland.

Een nabijgelegen woning is binnengevallen door een arrestatieteam, maar de 49-jarige Minh Nghia Vuong werd niet aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder woont in het binnengevallen pand een kennis van de verdachte.

De politie houdt alle opties open, maar sluit uit dat de voortvluchtige schutter het land met een veerboot verlaten heeft via de haven van Hoek van Holland. "Overal waar grenscontrole is, kan hij er niet langs", zegt een woordvoerder.

Politie
De gevonden vluchtauto

De eerste vluchtauto werd maandag gevonden, de tweede auto waar de politie naar zocht werd gisteren in Rotterdam aangetroffen.

De voortvluchtige Minh Nghia Vuong wordt verdacht van het neerschieten van zijn 38-jarige ex-partner en het doodschieten van haar 66-jarige moeder, afgelopen zaterdag op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht.

Actuelere foto

Het Openbaar Ministerie looft 30.000 euro uit aan degene met de gouden tip die leidt tot de vindplaats en aanhouding van de verdachte.

Een woordvoerder zegt tegen regionale omroep Rijnmond dat de politie "hem op de hielen zit". Ook blijft de politie mensen vragen uit te kijken naar de man. Daarom is er een nieuwe, meer recente foto van hem gedeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl