De hulpdiensten zijn op de parkeerplaats aanwezig, die met linten is afgezet
NOS NieuwsAangepast

Moeder en dochter neergeschoten op parkeerplaats in Zwijndrecht, moeder overleden

Op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht zijn vanmiddag twee vrouwen neergeschoten, meldt de Rotterdamse politie. Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht kwam daarbij om het leven, haar 38-jarige dochter uit Rotterdam raakte zwaargewond.

De politie is nog op zoek naar de dader, die na de schietpartij in een auto op de vlucht sloeg. Over de identiteit van de man is niets bekendgemaakt. Omdat de dader nog altijd niet is opgespoord is de politie nu op zoek naar getuigen.

De politie gaat uit van een conflict in de relationele sfeer:

Dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in Zwijndrecht

Rond 14.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen binnen dat er geschoten werd op de parkeerplaats van winkelcentrum Walburg aan de straat Hof van Holland. Eenmaal ter plaatse probeerden de hulpdiensten een van de twee vrouwen te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De andere vrouw werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij het winkelcentrum werd vanmiddag sporenonderzoek gedaan. Ook werden meerdere getuigen gehoord en camerabeelden veiliggesteld. "Het is zaterdagmiddag en het is een druk winkelcentrum dus er waren een hoop mensen op de been", laat een woordvoerder weten. "Er zijn een hoop mensen helaas getuige van geweest."

De burgemeester van Zwijndrecht, Hein van der Loo, zegt tegen persbureau ANP dat inwoners van de plaats "ongelooflijk geschrokken" zijn door de schietpartij. "Een dodelijk schietincident, op klaarlichte dag, een drukke zaterdagmiddag bij winkelcentrum Walburg met veel winkelend publiek. Nogal wat mensen zijn als omstander getuige geweest van het incident", aldus Van der Loo. Hij heeft aan de nabestaanden zijn steun betuigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl