NOS Voetbal

Koeman onder indruk van 'moeilijk te bespelen' Kroaten: 'Veel kwaliteit'

Koeman over Kroatië: 'We spelen thuis, finale halen belangrijk voor ons'

"Ik vind het een moeilijk te bespelen team, met veel kwaliteit." Zo omschrijft bondscoach Ronald Koeman Kroatië. Die ploeg werd vanochtend bij de loting voor de halve finales van de Nations League aan Oranje gekoppeld.

"Het is een ervaren ploeg die uitstekend heeft gepresteerd op grote toernooien", verwijst Koeman naar het WK in Qatar, waar de Kroaten onder meer te sterk waren voor Brazilië en derde werden. In 2018 was de Balkanploeg nog vice-wereldkampioen.

De 37-jarige middenvelder Luka Modrić is nog steeds de sterspeler van de ploeg, die Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk voorbleef tijdens de poulefase van de Nations League. Behalve Real Madrid-routinier Modric werd ook de jonge verdediger Josko Gvardiol van RB Leipzig door de FIFA opgenomen in het sterrenelftal van het WK in Qatar.

'Wat rechtzetten'

"Ik verheug me op het toernooi", blikte Koeman vooruit. "Het is goed om te spelen om een prijs. En na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten. Daarbij vind ik het erg leuk dat de wedstrijden in Nederland worden gespeeld. Dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf."

Luka Modric blij met zijn bronzen WK-medaille

Nederland speelt op 14 juni tegen Kroatië in De Kuip. Recordinternational Wesley Sneijder verrichtte de loting bij de UEFA. Hij koppelde Spanje aan Italië in de andere halve eindstrijd. Die ploegen treffen elkaar 15 juni in de Grolsch Veste in Enschede. De finale is op 18 juni in De Kuip.

Terugkeer tegen Frankrijk

Maandag werd Koeman in Zeist officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Eerder was de oud-verdediger tussen 2018 en 2020 al keuzeheer van Oranje.

Op 24 maart zit Koeman voor de eerste maal op de bank in zijn tweede termijn als bondscoach. Frankrijk is dan in Parijs de eerste tegenstander in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2024. Drie dagen later staat een thuiswedstrijd tegen Gibraltar op het programma.

In 2019 reikte het Nederlands elftal onder Koeman tot de finale van de Nations League. Portugal bleek toen met 1-0 te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl