NOS Voetbal

Sneijder koppelt Oranje aan Kroatië in halve finale Nations League

Het Nederlands voetbalelftal speelt komende zomer in de halve finales van de Nations League Finals tegen Kroatië. Het duel wordt op woensdag 14 juni in Rotterdam gespeeld.

Recordinternational Wesley Sneijder bracht de twee ploegen tijdens de loting in Nyon (Zwitserland) bij elkaar.

Sneijder koppelt Oranje in finaleronde Nations League aan Kroatië

Kroatië haalde vorige maand op het WK in Qatar de halve finales, maar verloor daarin van de latere wereldkampioen Argentinië. De bronzen medaille ging wel mee naar huis. Op het WK van 2018 in Rusland werd Kroatië zelfs tweede achter Frankrijk.

Voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic, met daarin sterspeler Luka Modric, wordt het de eerste deelname aan het finaletoernooi van de Nations League. Kroatië plaatste zich door Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk in de groepsfase achter zich te houden.

Spanje en Italië spelen tegen elkaar in de andere halve finale. Die wedstrijd wordt op donderdag 15 juni gespeeld in Enschede. Italië werd in 2020 Europees kampioen, maar wist zich niet te plaatsen in 2018 en 2022 voor de eindronde van het WK. Spanje verloor tijdens het WK in Qatar in de achtste finales na strafschoppen.

De finale (Rotterdam) en de troostfinale (Enschede) zijn op zondag 18 juni.

Eerste grote proef Koeman

De Nations League wordt de eerste grote proef voor Ronald Koeman, die is teruggekeerd als bondscoach. Hij was met Oranje in 2019, in zijn vorige periode als bondscoach, ook al actief in het finaletoernooi van de Nations League. Oranje verloor toen de eindstrijd van Portugal.

4-3-3, Cillessen terug en geen clausule | (Mini-)In het spoor van Oranje

Oranje plaatste zich ongeslagen als groepswinnaar voor de zogeheten Final Four. De ploeg won vorig jaar onder bondscoach Louis van Gaal twee keer van België, twee keer van Wales en een keer van Polen. Het enige gelijkspel was tegen de Polen.

De laatste editie van de Nations League werd in 2021 gewonnen door Frankrijk, dat Spanje met 2-1 versloeg. De UEFA kwam met de Nations League als competitieve vervanger voor de vele oefenwedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl