Het nieuwe Eurostar-logo neemt de plaats in van het Thalys-logo
NOS Nieuws

Thalys-naam verdwijnt nog dit jaar van treinen vanwege fusie met Eurostar

De naam Thalys zal nog dit jaar van de treinen verdwijnen die onder meer van Amsterdam naar Parijs rijden. Dat maakte Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave bekend bij een presentatie in Brussel. Het is een volgende stap in de fusie die Eurostar en Thalys in 2019 aankondigden.

Voortaan zullen de treinen allemaal Eurostar heten. Cazenave maakte ook bekend de capaciteit op het traject van Amsterdam naar Parijs te gaan vergroten. Vanaf 2025 worden de langere treinen die nu alleen worden gebruikt bij reizen van en naar Engeland ook ingezet op het traject naar Parijs. De huidige Thalys-treinen kunnen 400 passagiers vervoeren, de Eurostar-treinen 900.

Ook wil de topvrouw de capaciteit van de vertrekterminals in Amsterdam en Rotterdam vergroten. Op die manier zouden 600 in plaats van 200 mensen per station op de trein kunnen stappen. Ook heeft het bedrijf de ambitie om tegen 2030 de huidige capaciteit van reizigers te verdubbelen van 15 miljoen per jaar naar 30 miljoen.

Geen uitbreiding van aantal bestemmingen

Voorlopig zal Eurostar het aantal bestemmingen nog niet uitbreiden. Dat betekent volgens de Belgische krant De Morgen dat de al eerder gestopte verbinding met Brussels Airport niet zal terugkeren.

Thalys rijdt sinds 1996 van Amsterdam naar Parijs en vice versa, maar rijdt ook bijvoorbeeld van Brussel naar Duitse bestemmingen. De Eurostar rijdt sinds 2018 rechtstreeks tussen Londen en Amsterdam (via onder meer station Rotterdam CS).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl