Novak Djokovic
NOS Sport

Is Djokovic nou wel of niet geblesseerd? 'Alleen mijn blessures in twijfel getrokken'

Novak Djokovic is er niet blij mee dat er openlijk getwijfeld wordt aan de ernst van zijn blessure. Strooit hij zijn tegenstanders op de Australian Open bewust zand in de ogen? De Serviër bijt van zich af.

"Andere spelers worden als slachtoffer betiteld. Ik zou het faken, heel interessant", zei de tennisser in Melbourne tegen Servische media na zijn zege in de achtste finales.

Ingepakt bovenbeen

Djokovic speelt in Melbourne met een ingepakt linkerbovenbeen vanwege een hamstringblessure, die hij twee weken geleden bij een toernooi in Adelaide heeft opgelopen.

"Om eerlijk te zijn, het gaat absoluut niet goed. Mijn lot ligt in de handen van God en de fysiotherapeuten", schetste Djokovic na zijn wedstrijd in de tweede ronde nog een donker scenario. Toch lijkt het fysiek per ronde beter te gaan.

En dat viel onder anderen Boris Becker op. De Duitser, die na zijn vrijlating uit de gevangenis weer in dienst is getreden als tennisanalist, was tussen 2014 en 2016 coach van Djokovic.

Alleen mijn blessures worden in twijfel getrokken. Laat iedereen maar twijfelen.

Novak Djokovic

Becker spreekt dus uit ervaring als hij het heeft over Djokovic en hoe die met blessures kan omgaan. "Soms lijkt het erop dat hij bluft of dat hij een wedstrijd niet kan afmaken", zegt hij.

"Je leeft dan tussen hoop en vrees. Dat maakt het ook voor de tegenstander lastig. Maar Novak zou zich niet zo gedragen als hij nergens last van had", aldus Becker.

Novak Djokovic, met ingepakt linkerbovenbeen, tijdens zijn partij in de achtste finales van de Australian Open

Voormalig tennisser en analist Todd Woodbridge vond dat Djokovic "handig" met zijn huidige blessure omgaat, al wilde de Australiër het niet als onsportief betitelen. "Dit is Novak. Hij doet dit om zoveel mogelijk energie in zijn wedstrijden te kunnen stoppen."

Greg Rusedski, een andere oud-tennisser, vindt dat Djokovic te weinig waardering krijgt voor de manier waarop hij met zijn blessure omgaat.

Hoe dan ook, met de energie en de blessure van Djokovic lijkt het nu goed te te zitten. De Serviër trakteerde de Australiër Alex de Minaur op een mastersclass.

"Ik voelde niets vandaag. Dank aan mijn medische team. Ik ben blij met hoe ik bewoog en laten we hiermee doorgaan", zei hij na afloop op de persconferentie.

'Hoef niets te bewijzen'

Even later, toen hij nog apart met de Servische media sprak, werd Djokovic gevraagd naar de twijfel over zijn hamstringblessure. "Laat iedereen maar twijfelen", reageerde hij geagiteerd. "Alleen mijn blessures worden in twijfel getrokken. Maar ik hoef niets te bewijzen."

"Ik ben eraan gewend hoe ik word benaderd en dat geeft mij alleen maar extra motivatie. Dus ik wil ze daarvoor bedanken", zegt Djokovic, die woensdag in de kwartfinales uitkomt tegen de Rus Andrej Roeblev.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl