NOS SportAangepast

Djokovic komt eerste setverlies en fysieke problemen te boven, Jabeur klaar

Djokovic komt eerste setverlies te boven en plaatst zich eenvoudig voor derde ronde

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De 35-jarige Serviër leed tegen Enzo Couacaud zijn eerste setverlies van dit toernooi, maar kwam vervolgens niet meer in de problemen en maakte het in vier sets af: 6-1, 6-7 (5), 6-2, 6-0.

Zowel Djokovic als Couacaud kreeg in de wedstrijd te maken met pijntjes. De 27-jarige Fransman ging in de eerste set door zijn enkel en moest bij een 3-1 stand de fysiotherapeut de baan op laten komen.

Met een ingetapete enkel bewoog Couacaud vervolgens niet heel soepel en won hij geen game meer in de eerste set. Na de pauze tussen twee sets kwam de nummer 191 van de wereld echter een stuk sterker voor de dag tegen Djokovic, de mondiale nummer vijf.

Geen breaks in set twee

Negenvoudig toernooiwinnaar Djokovic kreeg het lastiger en had op een 5-4 achterstand een medische time-out nodig. Hij had last van zijn linkerbovenbeen. Ondanks de fysieke ongemakken leverden beide spelers in de tweede set geen enkele keer hun service in.

AFP
Enzo Couacaud

In de tiebreak gebeurde dat wel. Couacaud trok daarin aan het langste eind en trok de stand in sets gelijk. Djokovic schakelde vervolgens een tandje bij en denderde in set drie en vier alsnog over de Fransman heen.

In het vrouwentoernooi werd Ons Jabeur al in de tweede ronde uitgeschakeld. De Tunesische nummer twee van de wereld verloor met 1-6, 7-5, 1-6 van Markéta Vondrousová.

Een Jabeur in vorm is met haar fluwelen touch een genot om naar te kijken. Die touch was ze echter zeker in de eerste set volledig kwijt. Vondrousová hoefde de bal slechts in het spel te houden, haar opponente maakte toch wel de fout.

De Tsjechische, verliezend finaliste op Roland Garros in 2019, zag in de tweede set dat haar tegenstandster zich terugknokte. Jabeur wist haar frustraties om te zetten in een stel rake klappen. In de derde set waren echter vooral haar stembanden en racket de klos. Helpen deed dat niet.

Hoogstaand tennis

Caroline Garcia plaatste zich voor de derde ronde door in een hoogstaande partij met 7-6 (5), 7-5 te winnen van de Canadese Leylah Fernandez.

AFP
Caroline Garcia

Het mag een klein wonder heten dat de eerste set niet naar Fernandez, de nummer veertig van de wereld, ging. De verliezend finaliste van de US Open in 2021 speelde nagenoeg perfect tennis. Met kunst- en vliegwerk en fenomenaal serveren op de belangrijke punten bleef Garcia overeind.

Garcia maakte in de tiebreak een 4-0 achterstand goed, maar ook in de tweede set heerste de nagenoeg foutloos spelende Fernandez in de rally. Op 5-5 haperde echter haar opslag echter even en Garcia, de nummer 4 van de wereld, profiteerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl