Vreugde bij de Zuid-Koreaanse hockeyers
NOS Sport

Zuid-Korea verrast Argentinië op WK hockey en is volgende opponent Nederland

Zuid-Korea is de volgende tegenstander van Nederland op het WK hockey in India. In de tussenronde was die ploeg verrassend te sterk voor Argentinië. Na een 5-5 gelijkspel namen de Aziaten de shoot-outs beter: 3-2.

Oranje was dankzij de groepswinst in de poulefase al zeker van een plek in de kwartfinales. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée won in India van achtereenvolgens Maleisië (4-0), Nieuw-Zeeland (4-0) en Chili (14-0). Die laatste zege was de grootste overwinning ooit op een WK.

Zuid-Korea eindigde als derde in zijn groep. Er werd ruim verloren van België (5-0) en Duitsland (7-2). Tussendoor boekte de ploeg een krappe zege op Japan: 2-1.

Het duel tussen Nederland en Zuid-Korea wordt woensdag om 14.30 uur (Nederlandse tijd) gespeeld in Bhubaneswar. In een eventuele halve finale wacht de winnaar van het treffen tussen titelverdediger België en Nieuw-Zeeland.

Aan de andere kant van het schema strijden Australië, Spanje, Engeland en Duitsland om een plek in de eindstrijd. Nederland jaagt op zijn eerste wereldtitel sinds 1998.

Twee strafcorners

Argentinië, dat als nummer zeven van het laatste WK en de laatste Olympische Spelen een outsider was in India, stond lange tijd aan de leiding tegen Zuid-Korea. Het duel in de tussenronde leek beslist toen Nicolas Keenan met zijn tweede treffer vroeg in het laatste kwart de 5-3 aantekende. Maar uit twee strafcorners kwam Zuid-Korea via Jang Jong-hyun en Lee Nam-yong toch nog op gelijke hoogte.

Vervolgens nam Zuid-Korea de shoot-outs beter. Lucas Toscani miste de beslissende bal, door pas na het verstrijken van de 8 seconden raak te schieten. De misser leidde tot uitgelaten vreugde bij de Koreanen, die 48 uur hebben om zich voor te bereiden op de confrontatie met Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl