ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 23/1: Uitspraak in zaak neef Taghi • Koeman nieuwe bondscoach

Goedemorgen! De rechtbank doet uitspraak in de zaak tegen de neef van Ridouan Taghi, die hem als advocaat bijstond. En Ronald Koeman volgt Louis van Gaal op als bondscoach van het Nederlands elftal.

Eerst het weer: het is vandaag op de meeste plaatsen grijs, de zon breekt alleen kort even door. Wel blijft het droog. Het wordt niet warmer dan 3 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank in Amsterdam doet uitspraak in de zaak tegen Youssef T., die zijn neef Ridouan Taghi als advocaat bijstond. Justitie eist 7 jaar cel tegen hem, onder meer omdat hij zou hebben meegewerkt aan het beramen van een uitbraak van Taghi.
  • De Haagse oud-wethouder Richard de Mos komt met zeven anderen voor de rechter. Ze worden verdacht van het vormen van twee criminele organisaties, ambtelijke corruptie en het schenden van het ambtsgeheim.
  • Ronald Koeman wordt in Zeist officieel gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De opvolger van Louis van Gaal begint aan zijn tweede termijn bij Oranje, nadat hij de ploeg tussen 2018 en 2020 eerder al had geleid.

Wat heb je gemist?

Natuurbranden zullen in Nederland steeds vaker onbeheersbaar worden, waarschuwen onderzoekers van onder meer het KNMI, de Wageningen University en Deltares. Doordat het klimaat opwarmt en droger wordt, neemt het risico op natuurbranden toe. Volgens de deskundigen kunnen de consequenties van dit soort branden al snel groot zijn, doordat Nederland erg dichtbevolkt is.

De onderzoekers pleiten voor meer preventie en slimme landschapsinrichting. Ook zou de brandweer zich verder moeten ontwikkelen, zegt Brandweer Nederland, bijvoorbeeld door over te stappen op nieuwe bestrijdingsmethodes die voor Nederland nu nog onbekend zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Martin Verfondern, een Nederlandse bioboer, werd in 2010 na een ruzie bij een verlaten dorp in Spanje doodgeschoten. Een buurjongen vermoordde hem. Een speelfilm over de misdaad trekt dertien jaar later volle zalen in het land. Weduwe Margo Pool woont nog altijd in het geïsoleerde gebied.

Speelfilm over in Spanje vermoorde Nederlander

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl