Sommige schaatsers waren er vroeg bij in Winterswijk
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Schaatsliefhebbers konden paar uur lang terecht op natuurijs in Winterswijk

Schaatsliefhebbers konden vanochtend een paar uur lang schaatsen op natuurijs in Winterswijk. Het vroor afgelopen nacht genoeg voor een laag ijs van 1 centimeter, aldus de ijsmeester van de Winterswijkse IJs Vereniging tegen Omroep Gelderland.

De IJsbaan ging om 08.30 uur open voor publiek. "De verwachting is dat er uiterlijk tot het middaguur geschaatst kan worden", zei ijsmeester Hendrik van Prooije.

Een paar honderd schaatsers konden het ijs op:

Genieten van natuurijs in Winterswijk

In Winterswijk zakte de temperatuur de afgelopen nacht naar -5 graden. Omdat de ijsbaan daar is uitgerust met een laag van 20 centimeter schuimbeton, bereikt dooi vanuit de grond het ijs minder snel.

De timing is bijzonder, want het is vandaag precies 60 jaar geleden dat de twaalfde Elfstedentocht werd verreden. Reinier Paping won hem in 1963. De tocht staat ook wel bekend als "De hel van '63", omdat een groot aantal schaatsers uitviel. Deelnemers van toen komen vandaag bijeen in Hindeloopen. De reünie is georganiseerd door het het schaatsmuseum.

4 tot 6 graden boven nul

Het heeft vannacht bijna overal gevroren in het land. Vanmiddag loopt de temperatuur alweer op naar zo'n 5 graden boven nul.

Advertentie via Ster.nl