Jim Ratcliffe
NOS Wielrennen

Eigenaar Ineos probeert na mislukte poging bij Chelsea nu Manchester United te kopen

Ineos is al eigenaar van een wielerploeg en enkele voetbalclubs, waaronder OGC Nice, maar wil nog meer. Het bedrijf van de Britse miljardair Jim Ratcliffe heeft zich nu ook gemeld in het biedingsproces voor de overname van Manchester United, de club waar Erik ten Hag trainer is.

Een woordvoerder van Ineos bevestigde een bericht hierover in de Britse krant The Times. "We hebben ons formeel gemeld in het proces."

Ratcliffe werkt met zijn chemieconcern Ineos ook nauw samen met Formule 1-team Mercedes.

Het wielerteam van Ineos tijdens de Ronde van Spanje in Utrecht

De Amerikaanse eigenaars van de voetbalclub overwegen een verkoop, liet de beursgenoteerde Engelse club in november weten. Daarmee zou een einde komen aan een periode van zeventien jaar waarin de familie Glazer de baas was bij United.

De 69-jarige Ratcliffe had eerder al laten weten graag met de familie Glazer in gesprek te willen als de Amerikanen hun aandelen in United willen verkopen. Ratcliffe probeerde vorig jaar ook Chelsea over te nemen van Roman Abramovitsj, maar dat mislukte. De Rus verkocht de club aan een Amerikaans consortium rond Todd Boehly.

'Weg Glazers'

Bij de supporters van United klinkt al jaren de roep om een andere eigenaar dan de Glazers, die ook grootaandeelhouder zijn van American footballclub Tampa Bay Buccaneers. De familie bezit de Engelse voetbalclub sinds 2005.

Manchester United staat momenteel vierde in de Premier League met 38 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er 9 minder dan koploper Arsenal en één minder dan rivaal Manchester City.

De ploeg van Ten Hag versloeg de stadgenoot afgelopen weekend met 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl