NOS Voetbal

Ronaldo staat voor debuut in Saudi-Arabië, uitgerekend tegen PSG van Messi

Cristiano Ronaldo maakt donderdag zijn voetbaldebuut in Saudi-Arabië. Met zijn nieuwe club Al Nassr speelt hij als aanvoerder een oefenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain, de club van zijn eeuwige rivaal Lionel Messi.

Het team van de 37-jarige Ronaldo bestaat niet alleen uit spelers van Al-Nassr, maar ook van Al-Hilal, de andere topclub uit Saudi-Arabië. Het is nog de vraag of Messi gelijk zal starten. De Argentijn werd afgelopen winter wereldkampioen in Qatar.

Zondag kan Ronaldo zijn officiële debuut maken voor Al Nassr. De koploper speelt dan thuis een competitiewedstrijd tegen Al Ettifaq.

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi

Ronaldo liet zijn contract deze winter bij Manchester United ontbinden en tekende tot de zomer van 2025 bij Al Nassr. De steraanvaller zou zo'n 70 miljoen euro per jaar gaan verdienen, een bedrag dat via commerciële afspraken zelfs op kan lopen tot 200 miljoen euro per jaar.

Commerciële trip

Paris Saint-Germain verblijft deze week voor een korte commerciële trip in het Midden-Oosten, in Qatar en Saudi-Arabië. De topclub verloor zondag al voor de tweede keer dit jaar een competitiewedstrijd, met 1-0 van Stade Rennes. PSG heeft halverwege de competitie een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger RC Lens.

Ronaldo en Messi domineren al bijna twintig jaar het topvoetbal. De Portugees won vijf keer de Gouden Schoen voor beste voetballer van de wereld, Messi deed dat zelfs zeven keer.

Bij zijn presentatie voor 25.000 uitzinnige fans liet de Portugees weten het voetbal in Saudi-Arabië naar een hoger plan te willen tillen.

Ronaldo gepresenteerd bij Al-Nassr: 'Ik wil de mensen blij maken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl