NOS Voetbal

Cristiano Ronaldo gepresenteerd bij Al-Nassr: 'Mijn werk in Europa was klaar'

Ronaldo gepresenteerd bij Al-Nassr: 'Ik wil de mensen blij maken'

Het is officieel, Cristiano Ronaldo is speler van Al-Nassr. Dinsdag werd de Portugese wereldster gekeurd en vervolgens voor 25.000 uitzinnige fans gepresenteerd in Saudi-Arabië. Al-Nassr moest ruim 100.000 mensen teleurstellen. Zij wilden de presentatie ook bijwonen.

"Het is een genot om hier te zijn, een eer", zei hij toen hij de microfoon in zijn hand gedrukt kreeg midden op het veld. "Ik voelde veel warmte voor mij en mijn gezin toen ik hier gisteren aankwam. Ik zal mijn best doen voor deze club. Ik ben hier om de mensen blij te maken."

Ook deed de 37-jarige Portugees uit de doeken wat zijn doelen voor de komende tijd zijn. "Ik wil het voetbal naar een hoger plan tillen. Niet alleen voor de mannen, maar ook voor vrouwen. Daarnaast is de competitie zeer competitief, dat weet niet iedereen."

"Ik ben trots dat ik deze belangrijke beslissing heb genomen", zei Ronaldo tijdens de persconferentie eerder op de dag. "Mijn werk in Europa was klaar. Ik heb alles gewonnen en bij de grootste Europese clubs gespeeld. Dit is een nieuwe uitdaging."

De vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal zei meerdere aanbiedingen te hebben afgeslagen de afgelopen tijd.

"Niemand weet dit, maar ik had veel mogelijkheden in Europa, Brazilië, Australië, Amerika en Portugal, veel clubs wilden me hebben. Maar ik gaf mijn woord aan deze club. Ik wil een andere visie van dit land en van voetbal geven."

  • AFP
    Cristiano Ronaldo
  • AFP
    Cristiano Ronaldo

Ronaldo was transfervrij nadat hij eind vorig jaar een vertrek had geforceerd bij het Manchester United van coach Erik ten Hag. De Portugees gaat in Saudi-Arabië zo'n 70 miljoen euro per jaar verdienen, een bedrag dat naar verluidt op kan lopen tot 200 miljoen euro per jaar.

Ronaldo kijkt niet op van zijn megacontract bij Al-Nassr. "Want ik ben ook een unieke speler", zei hij. Zijn salaris zou nog flink kunnen oplopen als Saudi-Arabië met steun van de Portugees het WK van 2030 mag organiseren.

Ronaldo komt aan in Saudi-Arabië voor keuring en presentatie bij Al-Nassr

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl