AFP
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 17/1: Bezoek Rutte aan Biden • Nieuwjaarsreceptie van de koning

Goedemorgen! Vanmiddag gaan premier Rutte en minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken langs bij de Amerikaanse president Biden. En de nieuwjaarsreceptie van de koning en koningin is vandaag.

Eerst het weer: vanochtend komt op veel plaatsen lichte vorst voor en kan het lokaal glad zijn. De dag verloopt vrij rustig met zon en soms wat wolkenvelden. Alleen in het noordwesten valt soms een enkele winterse bui. De maxima liggen tussen 3 en 5 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte en minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken gaan vanmiddag langs bij de Amerikaanse president Biden. Het gesprek gaat onder meer over de handel van hightechbedrijf ASML met China.
  • De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is vandaag in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Ze ontvangen enkele honderden gasten uit de politiek en het openbaar bestuur. Het is voor het eerst sinds corona dat de traditionele nieuwjaarsreceptie plaatsvindt.
  • Het WK handbal gaat verder voor de Oranjemannen. Ze zijn al verzekerd van een plaats in de volgende ronde en kunnen daarom zonder druk spelen tegen Noorwegen.

Wat heb je gemist?

Het Integraal Kankercentrum Nederland heeft een interactieve atlas gemaakt waarmee op postcodeniveau kan worden opgezocht in welke mate 24 van de meest voorkomende kankersoorten voorkomen.

Een doel is om mensen bewuster te maken van de mogelijkheden om kanker te voorkomen. Zo is in één oogopslag te zien dat verschillende vormen van huidkanker veel meer voorkomen in de kustgebieden dan elders.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Blue Monday is ooit verzonnen om meer zonvakanties te verkopen in de donkere wintermaanden. Maar organisatie MIND greep deze dag gisteren aan om met een Blue Monday Run aandacht te vragen voor mensen met psychische klachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl