Een flexwoning in Limmen in Noord-Holland
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

Duizenden flexwoningen in de maak voor acute woningzoekers

In de provincies Noord-Holland en Flevoland komen binnen een tot twee jaar duizenden extra flexwoningen voor mensen die met spoed een huis nodig hebben.

Grote steden in de twee provincies werken samen aan een overeenkomst met minister Hugo de Jonge, schrijft Omroep Flevoland. De steden die meedoen en het precieze aantal flexwoningen worden bekendgemaakt bij de ondertekening van het akkoord.

Een deel van de nieuwe tijdelijke woningen is bedoeld voor vluchtelingen en statushouders. Twee derde van de huizen is voor zogeheten spoedzoekers. Dat kunnen dak- en thuislozen zijn, gescheiden ouders met kinderen, woningzoekenden met een medische indicatie, mensen die verhuizen voor een baan en jongeren die nog thuis wonen.

Ondertekening uitgesteld

Per locatie kunnen de verhoudingen anders liggen. Ook reguliere woningzoekenden kunnen een plekje krijgen. De regels worden per gemeente bepaald.

De ondertekening stond voor afgelopen donderdag gepland, maar dat is uitgesteld omdat de steden die meedoen nog willen overleggen met betrokken woningcorporaties.

Het uitstel levert geen vertraging op, zegt een woordvoerder van het samenwerkingsverband Metropoolregio Amsterdam tegen NH Nieuws. "De productie en de voorbereiding blijven achter de schermen doorgaan. Het uitstel gaat alleen om praktische zaken."

Advertentie via Ster.nl