Alleen rode kaart Tannane geeft kleur aan doelpuntloze Gelderse derby

Bekijk de samenvatting van Vitesse-NEC

De 59ste Gelderse derby in eredivisieverband tussen Vitesse en NEC is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. NEC speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder.

"Als er iets is, kunnen jullie met mij praten", waren de duidelijke woorden van scheidsrechter Danny Makkelie vooraf, maar na twintig minuten werd die raad door Oussama Tannane allesbehalve goed opgevolgd, want uit het niets sloeg de vlam in de pan.

Tannane verloor zijn beheersing in een verhit duel met Kacper Kozlowski. De NEC-middenvelder met een Vitesse-verleden greep de Pool bij de keel en tikte hem in het gezicht. Het leverde Tannane een rode kaart op.

Oussama Tannane geeft Kacper Kozlowski een tik in het gezicht

Nadat Tannane met veel misbaar de gang naar de kleedkamer had gemaakt, ging Vitesse op zoek naar de openingstreffer. NEC ging een tandje fysieker spelen en hield daarmee lange tijd het doel schoon.

Grootste kans voor NEC

Vlak na rust was zelfs de grootste kans tot dan toe voor NEC. Na een lange solo van Souffian El Karouani kwam de verdediger tot een schot, maar Vitesse-keeper Kjell Scherpen wist de bal naast te tikken.

Vitesse had het meeste balbezit, drong wel aan, maar de kansen die de ploeg creëerde, leverden stuk voor stuk geen doelpunt op. Zo misten Sondre Tronstad, Million Manhoef, Nikolai Baden Frederiksen en Maximilian Wittek in kansrijke positie of werd het schot geblokt.

'Domme rode kaart Tannane, hij was dit jaar bij nog geen opstootje betrokken'

Bij de spelers van NEC vloeiden de krachten steeds meer weg, maar mede dankzij de oplettend keepende Jasper Cillessen wisten de Nijmegenaren het doel schoon te houden.

Beide ploegen schieten weinig op met het punt. Vitesse, dat de voorgaande drie duels ook al gelijkspeelde, blijft veertiende en NEC negende. De laatste keer dat Vitesse wist te winnen in de eredivisie was op 22 oktober, thuis tegen FC Emmen (2-1). NEC is na vandaag vier duels op rij ongeslagen.