De presentatie van de Vuelta 2023
NOS Wielrennen

Vuelta legt rode loper uit voor klimmers en voert over Tourmalet en Angliru

De 78e Vuelta telt liefst tien aankomsten bergop en voert de renners over heroïsche beklimmingen zoals de Tourmalet en de Angliru. Dat blijkt uit het routeschema dat dinsdagavond in Barcelona werd gepresenteerd.

Bekend was al dat de Vuelta op 26 augustus van start gaat met een ploegentijdrit in Barcelona. Ook de tweede etappe eindigt in de Catalaanse hoofdstad. Op dag drie staat er al een zware bergetappe naar Andorra op het programma. Daarna volgt een rit in zuidelijke richting naar Tarragona en blijft de Vuelta enkele dagen in het oosten van Spanje.

Sam Bennett wint in Utrecht de tweede etappe van de Vuelta 2022

De tweede week begint met een tijdrit over 25 kilometer in Valladolid, het is de enige individuele tijdrit. In Zaragoza liggen nog kansen voor de sprinters, maar daarna volgen twee zware Pyreneeënritten met in de eerste de cols Aubisque en Tourmalet en een dag later een etappe met aankomst op de Puerto de Belagua.

Halverwege de derde week wordt gefinisht op de Alto de l'Angliru, een klim met stijgingspercentages tot wel 23 procent. Op de voorlaatste dag volgt nog een rit over 208 kilometer, die met tien beklimmingen van de derde categorie veel weg heeft van een Ardennenklassieker.

De Vuelta loopt van 26 augustus tot 17 september. Remco Evenepoel won de editie van 2022, die in Nederland startte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl