Vreugde bij de spelers van FC Twente

Twente naar achtste finales KNVB-beker na soepele zege op Telstar

FC Twente heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. In eigen huis werd dinsdagavond Telstar met 3-1 verslagen. Een resultaat dat vooral tot stand kwam door een paar trefzekere minuten vlak voor rust.

De wedstrijd tussen de nummer vier van de eredivisie en de nummer dertien van de eerste divisie was nooit een gelijke strijd. Twente, dat op een paar plekken gewijzigd was ten opzichte van de eredivisiewedstrijd tegen FC Emmen van vrijdag, was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij.

Na kansen voor Alfons Sampsted, Sem Steijn, Virgil Misidjan en een hele grote voor Mathias Kjølø, werd het overwicht pas vlak voor rust in doelpunten uitgedrukt. Eerst tikte Daan Rots een voorzet van Steijn binnen. Een paar minuten later was Rots attent op een bal die door Manfred Ugalde op de lat was gekopt.

In de tweede helft was het lang wachten op de 3-0 en nadat Misidjan die had gemaakt was het duel gespeeld. Daar veranderde een eretreffer van Thomas Oude Kotte en een korte Telstar-opleving niets meer aan.

ADO, De Graafschap en NAC ook door

ADO Den Haag en De Graafschap bereikten eveneens de laatste zestien in de KNVB-beker.

De Hagenaars van trainer Dick Advocaat zegevierden bij de amateurs van Kozakken Boys met 3-1, al misten de Werkendammers bij een 1-0 achterstand nog wel een penalty.

De Graafschap had in Den Haag weinig moeite met HVCV Quick: 4-1. Siem de Jong nam al na twee minuten de openingstreffer voor zijn rekening, waarna de Doetinchemmers verder uitliepen.

NAC Breda, de ploeg van interim-trainer Ton Lokhoff, won door een doelpunt in de extra tijd van de verlenging van FC Eindhoven: 2-1. Ook de gelijkmaker van de Bredanaars in de reguliere speeltijd was er gekomen in blessuretijd.