NOS Voetbal

Jans kan niet wachten op hervatting eredivisie, mét Zerrouki: 'Hij moet blijven'

Jans droomt van Twente-successen, mét Zerrouki: 'Hij moet blijven'

Een paar weken geleden slingerde FC Twente-trainer Ron Jans aan een touw door de jungle in Costa Rica. Maar inmiddels, weer terug in Nederland, heeft hij het wel weer gehad met de lange eredivisieloze winterperiode en staat hij te popelen om vanavond met Twente de competitie te hervatten.

Dat hij er weer zin in heeft, is niet zo gek. Jans en zijn spelers beleefden een ontzettend goede eerste seizoenshelft. Er werd net als een seizoen eerder verrassend vaak gewonnen, waardoor Twente de winterstop inging als nummer vijf van de eredivisie.

Toen het WK afgelopen was, ging FC Twente op trainingskamp in Costa Rica. Er werd hard getraind, met name op het aanvallende gedeelte van het spel, maar er werd ook volop genoten van het land en de natuur.

Jans vond het duidelijk een prachttrip. "We zijn een dag met een boot naar een paradijselijk eiland geweest: een natuurpark met loopbruggen en natuurlijke bronnen. We zijn naar een toekan-opvangcentrum geweest. En we hebben geziplinet: ook de trainer van 64 ging als Tarzan door de bomen."

Afscheid Ruiz

FC Twente was óók in Costa Rica voor het afscheidsduel van Bryan Ruiz, die als speler van Deportivo Alajuelense op 37-jarige leeftijd afzwaaide als profvoetballer. Ruiz, die met Twente in 2010 kampioen van Nederland werd, speelde in die wedstrijd zelfs nog even in het shirt van zijn oude liefde. En scoorde.

Bryan Ruiz neem afscheid

Jans genoot er met volle teugen van. Maar het echte werk, dat vrijdag weer voor de deur staat met een thuisduel met FC Emmen, begon na een tijdje toch ook weer te trekken. "Ik heb het echt gemist: de wedstrijdspanning, de Grolsch Veste, het winnen."

Hij gelooft dat er in de tweede seizoenshelft misschien nog wel meer mogelijk is dan het behouden van die vijfde plek in de eredivisie. "We denken aan en dromen van meer. We staan heel kort op een aantal ploegen. Alles boven de vijfde plaats betekent dat je een geweldig seizoen hebt doorgemaakt."

Zerrouki moet blijven

Voor die grote dromen is een grote en sterke selectie nodig. En daarom vindt Jans dat Twente er alles aan moet doen om Ramiz Zerrouki voor de club te behouden. De Algerijnse middenvelder, een belangrijke pion in het elftal van Jans, wordt begeerd door Feyenoord.

De Rotterdammers zouden woensdag een bod hebben gedaan, nadat er ook in de zomerse transferperiode al over Zerrouki was onderhandeld. Jan Streuer, technisch directeur, zei woensdag al niet blij te zijn met de timing van die mogelijke overstap, zo kort voor de hervatting van het eredivisieseizoen.

Daar is Jans het roerend mee eens: zelfs als Feyenoord met een (heel) hoog bod komt. "De trainer, de technisch directeur en de club willen dat Zerrouki het seizoen hier afmaakt: dus hij moet gewoon blijven. Dat hoge bod komt in de zomer dan maar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl