NOS Sport

Lieke Wevers wordt (ook) turncoach in Noorwegen: 'Nam vaker coachende rol'

Lieke Wevers gaat net als haar vader coachen, maar blijft ook turnen

Turnster Lieke Wevers is aan de slag gegaan als coach bij Oslo Turn. "Ik kijk erg uit naar deze uitdaging", zegt ze over haar eerste klus als trainster.

Naast haar werk als coach, blijft ze zelf ook trainen. "Ik hoop dat dit een werkbare combinatie is", zegt Wevers. Die nog niet wil zeggen of ze een gooi wil doen naar deelname aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar de optie wel open wil houden. "Ik ben nog maar net weer begonnen en bekijk het stap voor stap", zegt Wevers.

De bedoeling is dat Wevers de Noorse turnsters naar een hoger plan gaat brengen. Met haar baan als trainster treedt ze in de voetsporen van haar veelbesproken vader Vincent Wevers. Hij trainde jarenlang zijn talentvolle dochter Sanne en Lieke Wevers, maar begeleidde als trainer van het nationale team ook andere turnsters.

Eigen ploeg

Vader Wevers werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar is daarvan vrijgesproken. Recent is hij zijn eigen turnploeg gestart met daarin Sanne en Lieke Wevers en Naomi Visser, Sara van Disseldorp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl