De jonge talenten van Team DSM
NOS Wielrennen

Team DSM wil Arensman en Wiebes doen vergeten met 'unieke parels' en Romain Bardet

Het is een terugkerend verhaal bij wielerploeg Team DSM: renners en rensters die naam hebben gemaakt in het afgelopen seizoen zoeken hun heil ergens anders. Zo keerden de Nederlandse uithangborden van de ploeg, Thymen Arensman en Lorena Wiebes, de ploeg de rug toe. Arensman ging naar INEOS, Wiebes naar SD Workx.

"Het is uiteindelijk heel jammer dat Arensman en Wiebes zijn vertrokken, maar we zijn heel blij met wie we hebben kunnen behouden en wie er zijn doorgestroomd", zegt teambaas Iwan Spekenbrink.

'Unieke parels'

Wat hem betreft zit er muziek in de renners die wel zijn gebleven. "Er zit heel veel kwaliteit bij ons in het beter maken van sporters", zegt hij. En dus is Spekenbrink er zeker van dat ook dit jaar renners naar een hoger niveau gaan groeien. "We hebben echt unieke parels in de ploeg. Echt hele grote talenten, ook voor ons."

Het rijtje van renners die een goede periode bij DSM (voorheen team Sunweb) bekroonden met een transfer naar een grotere ploeg is immens: de bekendste namen zijn die van Tom Dumoulin en Marc Hirschi. Deze winter kwamen daar Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) en Thymen Arensman bij.

Spekenbrink: 'DSM heeft heel veel kwaliteit'

En weer is Spekenbrink vastberaden om grote talenten als Oscar Onley en Max Poole te laten ontbolsteren, maar ook te behouden. Naast de talentvolle Britten noemt Spekenbrink ook de Italiaan Lorenzo Milesi en Casper van Uden als parels. Toch wordt de ploeg voor de Tour de France gebouwd om de ervaren renner die Team DSM wél trouw bleef: Romain Bardet.

De 32-jarige Fransman gaar voor een klassement in de Ronde van Frankrijk. De ronde waarin hij al twee keer op het podium stond in Parijs, maar die hij nog niet wist te winnen. Verder wil Team DSM zich richten op sprints. Volgens Spekenbrink is de ambitie wat dat betreft hetzelfde bij de mannen en de vrouwen: klassementen rijden en gaan voor de sprints.

Vier Nederlanders

Of Spekenbrink, net als in het verleden, ook een ploeg wil met meer Nederlanders? "In ons development team rijden een aantal grote Nederlandse talenten", zegt de teambaas, die benadrukt dat kwaliteit en balans de doorslag geven.

Voor dit seizoen betekent dat, dat de teller blijft steken op vier. Naast de al eerder benoemde Casper van Uden rijden ook Martijn Tusveld, Nils Eekhoff en Tim Naberman in het zwarte shirt van DSM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl