AFP
NOS Wielrennen

Wiebes maakt dankzij clausule in contract 'droomtransfer' naar SD Worx

Lorena Wiebes stapt over van Team DSM naar SD Worx. De sprinter tekent voor drie jaar bij de Nederlandse wielerploeg.

Bij DSM had Wiebes nog een contract, maar vanwege een clausule daarin is het de 23-jarige wielrenner gelukt om de overstap te maken. Als ze zich bij een ander team kon verbeteren, kon Wiebes onder haar contract bij DSM uit.

"Ik had in principe graag bij mijn huidige team willen blijven, maar kreeg van SD Worx een aanbieding die veel mogelijkheden biedt", aldus Wiebes, die ploeggenote van onder meer Demi Vollering en de Belgische Lotte Kopecky wordt.

Tourzeges

Dit jaar boekte de 23-jarige Wiebes al zeventien zeges, waaronder twee ritten in de Tour de France van vorige week. Ze reed een dag in de gele trui en gaf in de voorlaatste etappe op vanwege de naweeën van een flinke valpartij.

Bij SD Worx hoopt Wiebes zich op te trekken aan de grote namen binnen de ploeg. "Al jaren droomde ik ervan om deel uit te kunnen maken van 's werelds beste UCI-vrouwenteam met meerdere wereldtoppers", aldus Wiebes.

Samenvatting etappe 1: Wiebes wint op Champs-Élysées en pakt gele trui in Tour de France

"Het grote aantal overwinningen dit seizoen zegt wel iets over haar kwaliteiten", zegt sportief manager Danny Stam over de komst van Wiebes. "Hoewel wij vooral focussen op de zwaardere wedstrijden en er als ploeg ook van houden om de koers te maken, is het ook wel fijn wanneer je als ploeg een grote kans in de sprint maakt."

"Voor de komende jaren hebben we met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes drie wereldtoppers in huis die ieder op hun eigen terrein uitblinken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl