NOS Voetbal

Misstappen Ajax en Feyenoord verergeren pijn bij Van Nistelrooij: 'Teleurstellend'

Van Nistelrooij looft Sparta-coach Steijn in aanloop naar bekerduel: 'Vakman'

Het deed Ruud van Nistelrooij juist meer pijn, dat zondagse puntenverlies van Ajax en Feyenoord. PSV had een dag eerder in eigen huis ook al competitiepunten verspeeld tegen Sparta (0-0). En twee dagen later beseft de PSV-trainer dat dat een gemiste kans was. "Teleurstellend."

De pijn is nog niet weggezakt. "Helaas niet, die pijn blijft bij mij. Het wordt eigenlijk erger." Dan is het prettig dat het volgende duel al voor de deur staat. Dinsdagavond in de KNVB-beker. Tegen een bekende: Sparta. Een kans op revanche.

Dat gaat PSV wel doen met een andere doelman: Joël Drommel. "Die gaat de wedstrijden in de beker keepen dit seizoen", vertelt Van Nistelrooij een dag voor de wedstrijd. Drommel stond een tijd lang als basisspeler in het doel in Eindhoven, maar verloor die plek eind vorig seizoen.

Over de doelman, die dit seizoen één potje bij Jong PSV keepte, is Van Nistelrooij positief. "Joël is een topprof. Wij vinden hem een heel goede keeper, we geloven in hem. Hij is klaar om het bekertoernooi te keepen. Hij is ook een eerste keeper. Die lijn kon hij bij PSV niet doortrekken, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het niveau van eerste keeper aankan."

Van Nistelrooij wil dit seizoen zijn hele selectie gebruiken. En zo iedere speler het gevoel geven dat die erbij hoort. "Dat vind ik een belangrijk aspect. We hebben de breedte, we hebben de spelers die het niveau hebben om te spelen."

Wat betreft het spel zal er weinig veranderen ten opzichte van de vorige ontmoeting met Sparta, denkt Van Nistelrooij. En dat komt ook door Sparta-trainer Maurice Steijn. "Zijn hand is zeer zichtbaar. Hij heeft Sparta in de eredivisie gehouden en vanaf zijn komst is de boel gekanteld, dus dat geloof in elkaar en tussen de spelersgroep en trainer is natuurlijk gigantisch."

Ruud van Nistelrooij

"Dat heeft hij ook dit seizoen laten zien, dat hij boven verwachting presteert", zegt Van Nistelrooij. "Ik vind Maurice een zeer gewaardeerde collega, hoe hij het heeft gedaan bij VVV en nu ook weer bij Sparta. Duidelijk spel. En dat levert resultaat op. Een vakman."

Met ieder denkbaar cliché - "het is een aparte competitie", "een finale", "een hoofdprijs", "erop of eronder" - benadrukt Van Nistelrooij het belang van het bekertoernooi. En dat dit tweede duel met Sparta een "heel andere dimensie" heeft. "Ik heb dat met de Copa del Rey, de FA cup en de DFB-Pokal meegemaakt in andere landen."

En dat bevalt de PSV-trainer eigenlijk wel. "Het bekertoernooi vind ik een geweldige competitie. Het wordt een mooie bekeravond om 21.00 uur op Het Kasteel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl