NOS Voetbal

Slot: 'Voor Feyenoord heel pijnlijk dat Jens scoorde, voor hem heel mooi'

Slot: 'Als je gelijkspeelt, is dat toch een teleurstelling'

"Je komt naar FC Utrecht om te winnen. Als je dan gelijkspeelt, is dat toch een teleurstelling", zo laat Feyenoord-trainer Arne Slot na afloop van het treffen in Stadion Galgenwaard weten.

De 1-1 van Alireza Jahanbakhsh viel uiteindelijk in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, maar de koploper van de eredivisie kwam zelfs nog dicht bij een zege.

"Vooral in de slotfase, toen we va-banque gingen spelen, kregen we kansen op meer", zag Slot. "Utrecht heeft zo'n zeventig minuten heel veel moeten lopen en was vermoeid."

Toornstra valt op

Toch bleef het bij een gelijkspel en dat was in de ogen van Jens Toornstra terecht. Uitgerekend hij opende voor Utrecht al vroeg de score. De middenvelder kwam begin dit seizoen over van de Rotterdammers.

"Het is best wel gek, want ik ben dit seizoen misschien één keer in de 'zestien' geweest. Het is alsof het zo moest zijn", blikte Toornstra terug.

Toornstra doet Feyenoord pijn met treffer: 'Het is alsof het zo moest zijn'

Hij vierde het doelpunt tegen zijn ex-club bescheiden. "Uiteraard juich je als gescoord hebt, maar met mijn verleden probeer je dat ook ingetogen en met respect te doen. Volgens mij ging dat wel goed."

Slot zag het vanaf de kant allemaal gebeuren. "Voor ons is het heel pijnlijk dat Jens scoorde, maar voor hem heel mooi. Los van zijn goal vond ik Jens een hele goede wedstrijd spelen."

Controle

Dat zag ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü, die onder de streep kon leven met het gelijkspel, al baalde hij toch enigszins.

"We hebben de wedstrijd gecontroleerd, maar weinig gecreëerd, tot de laatste vijf à tien minuten. Het was lastig, maar ik ben wel blij dat we uiteindelijk een punt aan dit duel hebben overgehouden."

Kökcü: 'We hebben de wedstrijd gecontroleerd, maar weinig gecreëerd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl