Openda wordt geknuffeld door ploeggenoten
NOS Voetbal

Paris Saint-Germain is ongeslagen status kwijt en ziet Lens na vermakelijke topper naderen

Paris Saint-Germain is z'n ongeslagen status dit seizoen kwijt. De Franse topper in en tegen Lens werd met 3-1 verloren, met een opvallende rol voor voormalig Vitesse-speler Loïs Openda.

Het gat tussen koploper PSG en achtervolger RC Lens is nu nog maar vier punten, in het voordeel van de Parijzenaars, die in Noord-Frankrijk nog niet konden beschikken over WK-winnaar Lionel Messi. Ook de geschorste Neymar ontbrak.

Stand in de Franse competitie

De thuisploeg nam al na vijf minuten de leiding. Een voorzet van Florian Sotoca belandde via ploegmakker Massadio Haidara en PSG-keeper Gianluigi Donnarumma voor de voeten van Przemyslaw Frankowski. De Pool tikte de bal vervolgens vrij simpel binnen.

Lang genieten van die voorsprong kon Lens niet. PSG-spits Hugo Ekitike ontfutselde doelman Brice Samba de bal en maakte gelijk. De arbitrage negeerde het protest van Samba, die vond dat hij het leder klem had.

Openda uitblinker

Ondanks die tegenvaller bleef Lens imponeren. De bedrijvige Openda, die even daarvoor doelman Donnarumma met een pegel al aan het werk zette, vestigde de aandacht op zich.

Uit een omschakeling kon de Belg na een pass van aanvoerder Seko Fofana op Donnarumma af. Openda werd nog wel op de huid gezeten door Marquinhos, maar hij kapte de inglijdende Braziliaanse verdediger kinderlijk eenvoudig uit en rondde af: 2-1.

Openda is de gevierde man bij Lens

Kort na de pauze was Openda opnieuw betrokken bij een goal. Na slordig balverlies aan de kant van PSG stelde hij met een fraaie hakbal Alexis Claude-Maurice in staat om te scoren.

PSG drong in het restant van de wedstrijd wel aan. Kort na de wissel van Openda, ruim een kwartier voor tijd, voorkwam Lens-doelman Samba de aansluitingstreffer van invaller Pablo Sarabia, door zijn kopbal te pareren.

Mbappé vrijwel onzichtbaar

In de af en toe tumultueuze slotfase bleef Lens overeind. Ook Kylian Mbappé, woensdag nog beslissend tegen RC Strasbourg, wist zijn stempel niet te drukken.

Zo bracht Lens, dat op z'n eerste Champions League-deelname sinds het seizoen 1998/1999 aast, de spanning in de Franse competitie weer wat terug. Een mooi cadeau bovendien voor trainer Franck Haise, die voor de 100ste keer op de bank plaatsnam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl