Tien dagen na WK-finale benut Mbappé weer cruciale penalty, nu voor PSG

Tien dagen na zijn hattrick in de verloren WK-finale van Frankrijk tegen Argentinië heeft Kylian Mbappé opnieuw een cruciale rol gespeeld in een voetbalwedstrijd.

Hij speelde met zijn ploeg Paris Saint-Germain in de Franse competitie tegen degradatiekandidaat RC Strasbourg en benutte net als tegen Argentinië een strafschop in de slotfase van de wedstrijd. Daardoor won PSG met 2-1.

Wereldkampioen Lionel Messi liet verstek gaan bij deze wedstrijd. Hij is nog aan het genieten van de wereldtitel. Andere WK-gangers, onder wie de Brazilianen Neymar en Marquinhos en de Portugees Vitinha, startten net als Mbappé ook in de basis.

Schwalbe en rood Neymar

Neymar liet af en toe oogstrelende dingen zien, maar eiste uiteindelijk toch een negatieve hoofdrol voor zich op. Hij kreeg twee keer geel binnen twee minuten. Een voor een elleboogje tegen de tegenstander en een voor een schwalbe. Hierdoor moest hij na zestig minuten inrukken.

Achraf Hakimi, die met Marokko de halve finales van het WK haalde, viel een kwartier voor tijd in.

Door de overwinning blijft PSG stevig aan de leiding staan in de Ligue 1. Ook de positie van Strasbourg blijft ongewijzigd. De ploeg blijft voorlaatste. Olympique Lyon won woensdagavond de uitwedstrijd van Brest (4-2).

PSG leek aanvankelijk niets te duchten te hebben van Strasbourg. De Parijzenaren hadden de bal en kwamen na een kwartier op voorsprong. Marquinhos kopte een vrije trap van Neymar binnen. Daarna bleef PSG beter, zonder dat het veel kansen creëerde.

RC Strasbourg, dat in de slotfase van de eerste helft dan toch van zich liet horen, kreeg vlak voor rust wel een grote kans, maar benutte die niet. Dit deed de ploeg uit de Elzas in de tweede helft wel. Adrien Thomassen scoorde vijf minuten na rust ietwat gelukkig. Hij wilde bal voorgeven, maar via het been van Marquinhos dwarrelde de bal in het doel.

Na de rode kaart van Neymar, tien minuten later, moest PSG met tien man op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die werd uiteindelijk gevonden door, hoe kan het ook anders, Mbappé.