NOS Voetbal

Duizenden Fransen huldigen selectie in Parijs voor tweede plaats op WK

Duizenden Franse fans zijn vanavond naar het centrum van Parijs gekomen om de nationale ploeg te huldigen. Gisteren verloor Frankrijk een van de mooiste WK-finales ooit van Argentinië, dat na een 3-3 gelijkspel na strafschoppen te sterk was.

Kylian Mbappé en zijn ploeggenoten landden kort na 20.00 uur op de luchthaven van Parijs. De sfeer was aanvankelijk nog somber. Luchthavenpersoneel dat de spelers verwelkomde met borden met teksten als "Dank jullie wel" en "Parijs houdt van jullie" werd door de voetballers genegeerd.

Duizenden Franse fans verzamelden zich op de Place de la Concorde

Nog steeds zichtbaar teleurgesteld na de verloren WK-finale werden de spelers per bus naar het Place de la Concorde in het centrum van de Franse hoofdstad gebracht. Toen ze zagen dat daar duizenden fans in de kou op hen wachtten, werd de stemming al een stuk beter.

Terwijl de spelers vanaf het balkon van een hotel naar de menigte zwaaiden, zongen de fans de Marseillaise, het Franse volkslied. Ook werd er vuurwerk afgestoken.

De spelers worden gehuldigd in Parijs

De WK-finale werd gisteren door 24 miljoen Fransen op tv bekeken, een nieuw kijkcijferrecord.

Argentijnen morgen weer thuis

Sterspeler Mbappé, die drie keer scoorde in de finale, reageerde met een bericht op Instagram voor het eerst na de verloren eindstrijd. Hij plaatste een foto waarop hij met gebogen hoofd langs de trofee loop. "We komen terug", luidde het bijschrift.

Morgen om 16.00 uur Nederlandse tijd worden de spelers van wereldkampioen Argentinië in Buenos Aires gehuldigd. Lionel Messi leidde de Zuid-Amerikanen naar de derde wereldtitel in de geschiedenis.

Kylian Mbappé kijkt een dag na de verloren finale nog niet vrolijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl