Karim Benzema

Benzema speelt weer, scoort weer en bezorgt Real winst

Het WK ging aan hem voorbij, maar twaalf dagen na de door Frankrijk verloren WK-finale laat Karim Benzema over zijn fitheid geen twijfel bestaan. De spits leidde Real met twee doelpunten naar een 2-0 overwinning bij Real Valladolid.

Door de zege is Real voorlopig koploper in La Liga. FC Barcelona kan de Koninklijke zaterdag weer voorbij bij winst op stadgenoot RCD Espanyol.

Stand La Liga

Doelman Jordi Masip hield Valladolid voor rust op de been door twee schoten van Vinícius Júnior uit het doel te tikken. Benzema kreeg de bal er ook niet in: hij schoot van dichtbij over en zag een inzet geblokt worden en Marco Asensio joeg de bal net over de lat.

Real heerste ook na rust, maar Masip was Benzema wederom de baas. Aan de overkant testte Sergio León met een kopbal Thibaut Courtois en hield de Belgische doelman Real op de been.

Benzema slaat toe in slotfase

Toen was het tijd voor Benzema. De Ballon d'Or-winnaar miste het WK door een dijbeenblessure, maar was desondanks veelbesproken tijdens het toernooi. Franse media meldden dat de aanvaller graag bij de groep had willen blijven om te herstellen en nog van waarde te kunnen zijn. Desondanks stuurde bondscoach Didier Deschamps hem naar huis.

Nog tijdens het WK speelde Benzema een oefenwedstrijd met Real en tegen Real Valladolid kreeg de spits gewoon een basisplaats van coach Carlo Ancelotti. De aanvaller speelde de wedstrijd uit en sloeg in de slotfase toe.

Karim Benzema (m) tegen Real Valladolid

Na een handsbal van Javi Sánchez kreeg Real in de 83ste minuut een strafschop en die werd door Benzema keurig in de hoek geschoten. Op aangeven van landgenoot en WK-ganger Eduardo Camavinga maakte hij er ook 2-0 van. Benzema legde bal perfect klaar voor zichzelf en schoot binnen.

Daarmee was de gelukkige zege van Real binnen. Makkelijk was het lang niet voor de bezoekers. In de tumult na de gegeven strafschop kreeg Valladolid-speler León nog rood vanwege commentaar op de leiding.