Karim Benzema
NOS Voetbal

Gouden Bal-winnaar Benzema beëindigt turbulente interlandloopbaan

Op zijn 35ste verjaardag heeft Karim Benzema het einde van zijn interlandloopbaan aangekondigd. De winnaar van de Ballon d'Or, de Gouden Bal, ontbrak zowel op het WK in Qatar als het door Frankrijk gewonnen WK van 2018 in Rusland.

"Ik heb mijn best gedaan en heb fouten gemaakt. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben en daar ben ik trots op. Ik heb mijn verhaal geschreven en dat eindigt nu", schrijft Benzema op Twitter bij een foto waarop hij het Franse shirt draagt.

De spits van Real Madrid debuteerde in 2007 voor zijn land en kwam tot 95 interlands en 37 doelpunten. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar het huwelijk tussen de topspits en 'Les Bleus' was niet erg gelukkig.

Afpersing met sekstape

In 2015 raakte Benzema in opspraak, omdat hij betrokken was bij de afpersing van mede-international Mathieu Valbuena met een sekstape. Hij werd lange tijd niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg en miste het EK van 2016 en het door Frankrijk gewonnen WK van 2018.

In 2021 werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een boete van 75.000 euro wegens zijn medeplichtigheid. In mei van dat jaar, zes jaar na zijn verbanning, werd Benzema weer in genade aangenomen.

Benzema met de Gouden Bal

Bondscoach Didier Deschamps nam de spits mee naar het EK van dat jaar. Het werd een teleurstelling voor de Fransen, die de 'groep des doods' met Duitsland, Portugal en Hongarije wonnen, maar vervolgens in de achtste finales werden uitgeschakeld door Zwitserland. Met vier doelpunten was het toernooi voor de spits op individueel vlak wel succesvol.

Miste WK door blessure

Benzema werd ook geselecteerd voor het WK in Qatar, maar door een dijbeenblessure moest hij het toernooi aan zich voorbij laten gaan. Deschamps besloot geen vervanger op te roepen, waardoor Benzema officieel deel uit bleef maken van de WK-selectie.

Als Frankrijk de wereldtitel had geprolongeerd, dan had ook Benzema een gouden medaille mogen ontvangen. Het liep echter anders. In een spectaculaire finale tegen Argentinië (3-3) verloor Frankrijk na strafschoppen.

Benzema, die in oktober zijn eerste Gouden Bal als beste speler van het jaar in ontvangst nam, heeft bij Real Madrid nog een contract tot en met dit seizoen. Met vijf doelpunten in zeven competitieduels heeft de Fransman ook dit seizoen een indrukwekkend moyenne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl