AFP
NOS Sport

Verstappen door Formule 1-teambazen weer uitgeroepen tot beste coureur

Max Verstappen is opnieuw in de prijzen gevallen. De wereldkampioen in de Formule 1 werd door alle teambazen in de hoogste raceklasse uitgeroepen tot beste coureur van het jaar.

De 25-jarige Verstappen won de verkiezing van de officiële Formule 1-website voor het tweede jaar op rij. Hij kreeg van de topmannen 207 van de maximaal haalbare 250 punten. Charles Leclerc eindigde als tweede, voor George Russell en Lewis Hamilton.

Begin december kreeg Verstappen ook al de eretitel van beste coureur toebedeeld bij de verkiezing van het gerenommeerde vakblad Autosport.

Afgelopen week werd Verstappen bij het Sportgala bovendien uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

Verstappens zus Victoria neemt award voor Sportman van het Jaar aan

Verstappens zus Victoria nam bij het Sportgala namens hem de prijs in ontvangst. Ook vorig jaar, toen Verstappen zijn eerste Formule 1-titel veroverde, legde hij beslag op de Jaap Eden Award, net als in 2016. In dat jaar won hij als eerste Nederlander en als jongste coureur ooit een grandprix.

Verstappen werd afgelopen seizoen voor de tweede keer wereldkampioen. Hij reed ook een recordaantal punten bij elkaar en brak met vijftien overwinningen eveneens een record. De coureur van Red Bull bezorgde zijn team met Sergio Pérez ook de constructeurstitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl