AFP
NOS Sport

Verstappen ontvangt prijs voor kampioenschap op FIA-gala in Bologna

Max Verstappen heeft vrijdagavond bij het FIA-gala in Bologna zijn beker voor het kampioenschap in de Formule 1 in ontvangst genomen. De coureur van Red Bull werd dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen. De 25-jarige Verstappen deed dat met overmacht: hij won een recordaantal van vijftien grands prix en eindigde met een voorsprong van bijna 150 punten op Charles Leclerc.

Op de vraag welke titel hij het mooist vond, kon hij niet kiezen. "De eerste was emotioneler. Daar had ik mij hele leven naartoe gewerkt. Maar dit jaar was het echt genieten. We staken er met kop en schouders bovenuit, dat geeft meer voldoening.

"Stel me de vraag nog eens als ik drie wereldtitels heb. Misschien kan ik dan wel kiezen...", lachte de Limburger.

Eerder op de dag bedankt Verstappen in Engeland al het personeel van Red Bull. Bekijk in de tweet hoe Verstappen de honderden medewerkers van de renstal toespreekt.

Verstappen reageerde ook nog kort op het nieuws dat Zandvoort nog twee jaar langer op de Formule 1-kalender blijft. "Dat is erg goed nieuws. Ik houd ervan om daar te rijden en van de fans."

Zaterdag viert Red Bull Racing de wereldtitel van Verstappen in het Britse Milton Keynes, waar de fabriek van de renstal staat. Verstappen en Sergio Pérez zullen in de bolides door de straten van de stad rijden.

AFP
Max Verstappen (rechts) met Christian Horner en Sergio Perez

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl