AFP
NOS Sport

Formule 1 maakt locaties zes sprintraces bekend

Het was al bekend dat de sprintraces van het komende Formule 1-seizoen uitgebreid zou worden van drie naar zes, nu zijn ook de locaties bekend.

De organisatie van de Formule 1 heeft bekendgemaakt dat bij de grands prix in Azerbeidzjan, Oostenrijk, België, Qatar, de Verenigde Staten (Austin) en Brazilië extra punten te verdienen zijn in de korte races.

De uitslag van de sprintrace op zaterdag bepaalt de startopstelling voor de hoofdrace op zondag. Voor de winnaar van de sprintrace liggen er acht WK-punten klaar.

In totaal staan er komend seizoen 24 grands prix op het programma. Al is het nog niet zeker of er een vervanger komt voor de race in China. Die werd onlangs geschrapt wegens de in China geldende coronamaatregelen.

De sprintrace werd in 2021 voor het eerst verreden tijdens de GP van Groot-Brittannië. Max Verstappen won die race, voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Dat seizoen was er ook in Italië (Monza) en Brazilië een sprintrace.

Afgelopen seizoen werden er ook drie sprintraces verreden. In Italië tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna, bij de Grand Prix van Oostenrijk en bij de Grand Prix van Brazilië.

Verstappen won de eerste twee races en eindigde in Brazilië op een vierde plek. De Brit George Russell kwam toen als eerste over de streep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl