Pelé
NOS Voetbal

Gezondheid Pelé gaat achteruit, familie brengt Kerst door in ziekenhuis

De gezondheid van de Braziliaanse voetballegende Pelé (82) is opnieuw verslechterd. De drievoudig wereldkampioen kampt al sinds vorig jaar met darmkanker en volgens het Albert Einstein-ziekenhuis in Sao Paulo, waar hij is opgenomen, heeft Pelé extra zorg nodig vanwege problemen aan de nieren en het hart.

Verschillende Braziliaanse media melden dat de chemotherapie niet is aangeslagen en er sprake is van uitzaaiingen. Daarom brengt Pelé de Kerstdagen door in het ziekenhuis, samen met zijn familie. "Onze Kerstmis is uitgesteld", schrijft zijn dochter Kely Nascimento op Instagram.

"We hebben met de artsen besloten dat het beter is om hier te blijven. Wij bedanken u, zoals altijd, voor alle liefde die u ons geeft in Brazilië en over de hele wereld. Jullie liefde voor hem en jullie verhalen en gebeden zijn een grote steun. We weten dat we niet alleen zijn."

De steunbetuiging van de Braziliaanse voetballers op het WK na de wedstrijd tegen Zuid-Korea (5 december)

Pelé kampt al langere tijd met gezondheidsproblemen. Bij hem werd in september van het vorige jaar een tumor in de darm verwijderd. Na een maand werd hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Vorige maand werd hij opnieuw opgenomen in het ziekenhuis met een ontsteking aan de luchtwegen als directe aanleiding. Het leek de afgelopen weken weer de goede kant op te gaan.

Aan het begin van deze maand zette hij op Instagram dat hij wil dat iedereen "kalm blijft en positief denkt. Ik ben sterk, ik heb veel hoop en ik zet mijn behandeling voort", aldus Pelé.

Reactie na WK-finale

Ook na de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk liet Pelé van zich horen. Vanuit het ziekenhuisbed noemde hij onder meer de wereldtitel voor de Argentijnse sterspeler Lionel Messi "verdiend".

Pelé werd met Brazilië zelf drie keer wereldkampioen, in 1958, 1962 en 1970. Met 77 doelpunten in 92 wedstrijden is hij samen met Neymar topscorer aller tijden van het nationale team van Brazilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl