Pelé
NOS Voetbal

Pelé vanuit ziekbed: 'Speler als Messi verdient de wereldtitel'

Vanuit zijn ziekenhuisbed heeft Pelé genoten van Lionel Messi in de WK-finale. De Braziliaanse voetballegende noemt de titel voor de Argentijnse sterspeler "verdiend".

"Voetbal blijft boeiende verhalen vertellen. Messi wint zijn eerst wereldbeker en dat verdient een speler met zo'n carrière als hij", aldus de 82-jarige Pelé. De oud-voetballer, die zelf drie keer de wereldkampioen werd, lijdt aan darmkanker.

Messi leidde Argentinië op het WK voetbal in Qatar naar de wereldtitel door in de finale van Frankrijk te winnen na strafschoppen. "Gefeliciteerd Argentinië, ik weet zeker dat Diego zal glimlachen", doelde Pelé op het twee jaar geleden overleden Argentijnse voetbalicoon Diego Maradona.

Complimenten voor Mbappé

Pelé had ook mooie woorden over voor de Fransman Kylian Mbappé, die de uitblinker was met drie goals in de wedstrijd en een benutte penalty in de strafschoppenserie. "Vier keer scoren in een finale; het was een geschenk om getuige te zijn van dit spektakel", zei de Braziliaan.

"Ik moet ook Marokko feliciteren met hun geweldige toernooi. Het was mooi om een Afrikaanse ploeg te zien schitteren."

De Engelse oud-international en analyticus Gary Lineker noemde Messi "een geschenk van de voetbalgoden. Ik ben zo blij dat hij de ultieme prijs in onze sport heeft gewonnen."

Ronaldo, een andere Braziliaanse voetbalgrootheid, had ook niets dan lof voor Messi. "Het voetbal van deze man doet elke rivaliteit vergeten. Ik zag veel Brazilianen en mensen van over de hele wereld voor Messi juichen in deze zinderende finale. Het was een afscheid dat een genie waardig is."

'Krankzinnig'

Ook topgolfer Tiger Woods stak de loftrompet over Messi. "Hij is de beste voetballer die ik heb zien spelen. Mensen praten over Pelé en Maradona, maar wat Messi met de bal doet, is krankzinnig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl