NOS VoetbalAangepast

Pelé laat van zich horen: 'Ik ben sterk, heb hoop en zet mijn behandeling voort'

De Braziliaanse voetballegende Pelé spreekt de berichten tegen dat hij niet meer te behandelen zou zijn aan zijn ziekte. De krant Folha de S.Paulo meldde dat hij geen chemotherapie meer zou krijgen, maar palliatieve zorg. Dat is volgens de oud-voetballer niet waar.

"Mijn vrienden, ik wil dat iedereen kalm blijft en positief denkt. Ik ben sterk, ik heb veel hoop en ik zet mijn behandeling voort", zette hij op Instagram. "Ik geloof in God en elke boodschap van liefde die ik van jullie over de hele wereld ontvang, geeft me nieuwe kracht."

Als bewijs publiceerde Pelé ook het medisch bulletin van het Albert Einstein Hospital. "Edson Arantes do Nascimento is opgenomen voor een heronderzoek van zijn chemotherapie voor een darmtumor die in september 2021 werd vastgesteld. Hij zet de behandeling voort en verkeert in stabiele toestand. Hij heeft ook goed gereageerd op de behandeling van de luchtweginfectie en heeft de afgelopen 24 uur geen verslechtering vertoond."

Regelmatig ziekenhuisbezoek

Bij Pelé, die wordt gezien als een van de beste voetballers ooit, werd vorig jaar een tumor in zijn darmen verwijderd. Hij keerde sindsdien regelmatig terug in het ziekenhuis voor behandeling. Eerder deze week werd hij ook weer opgenomen, in São Paulo.

Pelé liet zelf via Instagram al weten dat het om een reguliere, maandelijkse controle ging.

Braziliaanse fans met een steunbetuiging tijdens Kameroen-Brazilië

Zijn dochter deelde via Instagram wel steunbetuigingen aan Pelé. Zo ontrolden Braziliaanse voetbalfans vrijdag voor de aftrap van de laatste groepswedstrijd op het WK in Qatar tegen Kameroen een groot spandoek met daarop de tekst 'Pelé, get well soon' (word snel beter).

Die tekst stond ook geprojecteerd op een groot gebouw in Doha. Pelé zette daarvan een foto op zijn Instagram-account en bedankte voor de steun.

Pelé werd met Brazilië drie keer wereldkampioen, in 1958, 1962 en 1970. Met 77 doelpunten in 92 wedstrijden is hij nog altijd topscorer aller tijden van het nationale team van Brazilië.

Neymar, nu met Brazilië actief op het WK, staat wel op het punt dat record over te nemen. Hij scoorde 75 keer voor de 'Seleção'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl