Marcus Rashford heeft Manchester United op 2-0 geschoten tegen Burnley.
NOS Voetbal

Vliegende (her-)start voor Ten Hags United: overtuigende zege op Burnley in League Cup

Erik ten Hag heeft Cristiano Ronaldo niet nodig. In de eerste wedstrijd zonder de Portugese vedette, die ook voor de WK-break al amper aan de bak kwam, rekende Manchester United woensdagavond op Old Trafford overtuigend af met Burnley: 2-0.

Door de overwinning op de koploper van het Championship, getraind door Vincent Kompany, bekert United verder in de Engelse League Cup.

WK-gangers in de basis

Ten Hag spaarde zijn WK-gangers niet. Hij begon gewoon met Tyrell Malacia, Marcus Rashford, Casemiro, Bruno Fernandes en Christian Eriksen in de basis. Voor de Argentijn Alejandro Garnacho kwam het WK nog net te vroeg.

In Manchester vermoeden de kenners inmiddels dat de 18-jarige groeibriljant weleens een wereldkampioen van de toekomst kan zijn. Zo maakte hij in de laatste competitiewedstrijd voor de WK-break als invaller de winnende treffer tegen Fulham. En ook vanavond kwam het meeste gevaar van Garnacho.

De andere doelpuntenmaker in het uitduel bij Fulham, Christian Eriksen, zorgde ook tegen Burnley voor de 1-0. Aaron Wan-Bissaka moest zich strekken om een crosspass van Fernandes te controleren en slaagde daar op knappe wijze in, waarna zijn voorzet door Eriksen werd binnengeschoten.

Christian Eriksen ontvangt de felicitaties vanwege zijn 1-0 in het League Cup-duel met Burnley.

Burnley, dat vorig seizoen met Wout Weghorst in de spits degradeerde uit de Premier League, liet zich niet onbetuigd. De ploeg van de jonge Ian Maatsen ging een aantal keer gevaarlijk in de tegenaanval en kreeg kort voor rust bijna de gelijkmaker in de schoot geworpen.

United-doelman Martin Dubravka, de vervanger van David De Gea, flaterde twee keer in korte tijd: eerst stompte hij een bal tegen de rug van Rashford, waarop Casemiro de bal nog net voor de doellijn kon wegwerken. En daarna liet de Slowaakse doelman een terugspeelbal onder de voet doorglippen, maar dit keer kon hij zelf zijn fout herstellen.

Casemiro haalt de bal nog net voor de doellijn weg na de blunder van doelman Martin Dubravka.

Na rust bracht Rashford United met een knappe dribbel vanaf eigen helft in veilige haven. Toch gaf Burnley zich nog niet gewonnen en kreeg een enorme kans via invaller Darko Churlinov, die de voorzet van oud-AZ'er Johann Berg Gudmundsson niet op waarde wist te schatten.

Daarna speelde de ploeg van Ten Hag de wedstrijd simpel uit.

Charlton stunt wél

Brighton & Hove Albion, uiteraard zonder wereldkampioen Alexis Mac Allister die nog aan het vieren is in zijn thuisland, werd de enige Premier League-club die sneuvelde in de achtste finales.

Na 90 doelpuntloze minuten tegen Charlton Athletic - de nummer 18 van het derde (!) niveau in Engeland - moesten meteen strafschoppen genomen worden. Nadat beide ploegen drie van de eerste vijf strafschoppen gemist hadden, zorgde een misser van de Ecuadoriaan Moises Caicedo - op het WK nog opponent van Oranje - voor de beslissing.

Ook Leicester City, Newcastle United, Southampton, Wolverhampton Wanderers en Nottingham Forest verzekerden zich van de kwartfinales. Donderdag strijden Manchester City en Liverpool om het laatste plekje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl