Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Cristiano Ronaldo en Manchester United per direct uit elkaar

Cristiano Ronaldo en Manchester United gaan met wederzijds goedvinden per direct uit elkaar. Dat heeft de Engelse club dinsdag bekendgemaakt.

De 37-jarige Ronaldo, die momenteel met Portugal in Qatar is voor het WK, was al langere tijd op oorlogspad bij de Engelse club, waar Erik ten Hag aan het roer staat.

Hij weigerde bijvoorbeeld op 19 oktober in te vallen tegen Tottenham Hotspur, waarna hij al voor het laatste fluitsignaal wegbeende naar de kleedkamer. Ten Hag bestrafte hem voor die actie met één duel schorsing.

Maar de bom barstte pas echt half november, toen de Portugees in gesprek met het Britse tv-programma Piers Morgan Uncensored hard uithaalde naar Manchester United. "Ik voel me verraden", waren de woorden van Ronaldo.

"Ze willen me eruit hebben. Niet alleen de coach, maar ook twee of drie anderen uit het bestuur. Ik heb het gevoel dat bepaalde mensen mij hier niet meer willen hebben. Niet alleen dit seizoen, maar ook vorig seizoen al."

Ook trainer Ten Hag werd niet gespaard. "Ik heb geen respect voor hem, omdat hij ook geen respect voor mij toont."

De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar vertrok in 2009 bij United, om in 2021 bij zijn oude liefde terug te keren. In totaal droeg hij 346 keer het shirt van Manchester United en maakte daarin 145 doelpunten.

Ronaldo verklaarde nog steeds te houden van Manchester United en de fans. "Dat zal nooit veranderen. Desondanks voel ik dat dit het juiste moment is om weg te gaan en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik wens de club veel succes in de rest van het seizoen."

Ronaldo bereidt zich in Qatar momenteel voor op de eerste WK-wedstrijd van Portugal donderdag tegen Ghana. De Portugezen zitten in groep H met verder nog Uruguay en Zuid-Korea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl