Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Indrukwekkende Van Gerwen toont meteen spierballen op WK: 'Dit geeft voldoening'

Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij op het WK darts overtuigend gewonnen. De jonge Welshman Lewis Williams werd met 3-0 geklopt.

"Ik denk dat ik een fantastische wedstrijd heb gespeeld", blikte de Brabander terug. "Ik heb het gaspedaal niet eens ver ingedrukt, maar ik voelde me ontspannen en dan kun je dit soort dingen laten zien."

Jacht op vierde titel

In Alexandra Palace jaagt Van Gerwen op zijn vierde wereldtitel. In 2014, 2017 en 2019 won hij het belangrijkste darttoernooi van het jaar. Vorig jaar moest hij opgeven na een positieve coronatest.

Bij zijn terugkeer op het WK-podium speelde die positieve test van vorig jaar geen rol. "Nee, ik ben daar heel makkelijk in: dat is verleden tijd", aldus de nuchtere Nederlander.

Bekijk hieronder de reactie van Van Gerwen na zijn winst.

Van Gerwen maakt indruk: 'Hoefde gaspedaal niet eens in te drukken'

Van Gerwen brak de 20-jarige Williams, die in de eerste ronde Niels Zonneveld uitschakelde, direct in de eerste leg en trok de eerste set met 3-1 naar zich toe.

In de tweede set gooide Van Gerwen een gemiddelde van 125,25, zijn beste set ooit op een WK. Hij gooide de legs uit in respectievelijk 13, 12 en 11 pijlen en was met 3-0 te sterk voor Williams.

Ook in de derde set wist Williams, de nummer 70 van de wereld, geen enkele leg te pakken. Van Gerwen noteerde liefst twaalf beurten met meer dan 140 punten en hij gooide bijna 50 procent van zijn finishes.

Favoriet Van Gerwen toont dus meteen zijn spierballen. "Natuurlijk, je wil het signaal geven dat er niets te halen valt. Dit geeft voldoening, maar het is nog zo lang. Ik moet beide benen op de grond houden."

Andere Nederlanders

De als derde geplaatste Van Gerwen speelt op 28 december in de zestiende finales tegen de Belg Mike De Decker of Mensur Suljovic. Die ervaren Oostenrijker is als dertigste geplaatst in Londen.

Eerder op de dag schaarde Martijn Kleermaker zich bij de laatste 32. Met Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Danny Jansen, Danny van Trijp, Jimmy Hendriks, Dirk van Duijvenbode zijn er nog zeven andere Nederlanders actief in het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl