Raymond van Barneveld en Ryan Meikle
NOS SportAangepast

'Barney' wint op WK ondanks voedselvergiftiging; nu tegen nummer een van de wereld

Raymond van Barneveld heeft bij het WK darts in de tweede ronde afgerekend met Ryan Meikle. De als 32ste geplaatste Nederlander verloor de eerste set, maar schakelde toen een tandje bij: 3-1.

De 55-jarige dartslegende begon niet helemaal fit aan zijn partij. Van Barneveld had maandag iets verkeerds gegeten en liep een voedselvergiftiging op.

"Ik heb de hele dag op de hotelkamer continu op het toilet gezeten", vertelde 'Barney' voor de wedstrijd bij Viaplay. "Ik ben niet 100 procent fit, ben volgestopt met pillen en drankjes en ben ook vrij snel moe. Het moet dan maar op wilskracht."

Zijn tegenstander Meikle rook ogenschijnlijk bloed. De 26-jarige Engelsman wist de eerste set met overtuigend spel naar zich toe te trekken.

Ontspannen Barney

Maar toen was het de beurt aan Van Barneveld. De Nederlander, die in het verleden vaak ten onder ging aan mentale druk, oogde ontspannen en was niet onder de indruk van de bliksemstart van Meikle. Hij won de tweede set overtuigend met 3-0 en had tussendoor ook nog de tijd en ruimte om grapjes met het publiek te maken.

Ook een achterstand in de derde set deerde hem niet. Van Barneveld trok na een 2-1 achterstand de set alsnog naar zich toe. Het verweer van Meikle was toen gebroken en Van Barneveld won de laatste set met groot gemak.

In de volgende ronde - op 27 december - treft Barney de nummer één van de wereld, Gerwyn Price, die hij een maand geleden nog twee keer versloeg bij de Grand Slam of Darts.

Jimmy Hendriks swingt niet, maar wint wel

Een andere Nederlander, Jimmy Hendriks, wist bij zijn WK-debuut de eerste ronde te overleven. De nummer 121 van de wereld was in een weinig swingend optreden Jamie Hughes, 51ste van de wereld, de baas: 3-1

De debutant begon uitstekend tegen Hughes en kwam 2-0 voor in legs, maar gaf de eerste set toch nog weg. In een partij, waarin weinig muziek zat en waarin beide spelers veel moeite hadden dubbels te maken, bleek Hendriks uiteindelijk een maatje te groot voor Hughes.

Sherrock uitgeschakeld

In 2019 wist de Engelse Fallon Sherrock nog als eerste vrouw te winnen van een man (twee zelfs uiteindelijk), maar net als vorig jaar vloog ze er dinsdagavond in de eerste ronde uit.

The Queen of the Palace won de eerste set van Ricky Evans, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de 32-jarige Engelsman. Tot teleurstelling van de fans in Alexandra Palace, die duidelijk op de hand waren van Sherrock.

180 gooien: darter Dirk van Duijvenbode laat zien hoe je dat doet | How To... Darts

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl