Danny Jansen debuteert op WK Darts
NOS SportAangepast

Danny 'The Mullet' Jansen wint bij WK-debuut, Van Trijp klopt oud-wereldkampioen

Danny Jansen heeft zijn eerste wedstrijd op het WK darts overleefd. De 20-jarige Nederlander was in Londen met hangen en wurgen te sterk voor die andere debutant Paolo Nebrida: 3-2.

Het was een rommelige wedstrijd met aan beide kanten een heleboel gemiste dubbels en een laag gemiddelde: 83.42 (Jansen) en 82.75 (Nebrida).

Jansen stond na twee sets op matchpoint, maar miste vier matchdarts, waarover hij na afloop zei: "Kan gebeuren." Nebrida pakte zijn kans en gooide zichzelf terug in de wedstrijd: 2-1 en daarna naar 2-2. Werk aan de winkel voor de man uit Holten.

Bekijk hoe Jansen hier de match kan winnen, maar mist:

Onder aanmoediging van flink wat fans wist de pas 20-jarige man met het matje, bijgenaamd 'The Mullet', zichzelf te herpakken.

Het was alles of niets, maar zodra hij weer op matchpoint stond verzilverde hij die kans en werd het na vijf sets dus 3-2 voor Jansen, die donderdag tegen de Pool Krzysztof Ratajski moet spelen.

Debutant op WK Darts

Jansen kan opgelucht zijn over z'n debuutpartij op het WK darts, het hoogste podium dat er is.

"Ik was heel nerveus, dit is waar iedere darter wil staan. Deze wedstrijd was niet goed, maar ook niet slecht. Ik ben blij dat ik heb gewonnen, dat is het belangrijkste", zei hij na afloop voor de camera.

Jansen is relatief nieuw in de dartwereld. Vorig jaar was het voor hem alleen nog maar een droom om op het WK te staan.

Via de zogeheten Q-school bemachtigde Jansen een PDC-tourkaart, waarmee hij sinds begin dit jaar bij de beste 128 darters van de wereld hoort. Als klap op de vuurpijl won Jansen in april ook nog het negende toernooi van de Players Championship in het Engelse Barnsley en versloeg hij op dat toernooi onder anderen Peter Wright, de regerend wereldkampioen.

Naast professioneel darter is Jansen boer. Hij runt een pensionstalling met 25 paarden.

Bekijk hier de reportage die we over Jansen maakten:

Boer, mat in de nek, FC Twente-jeugd en nu dartstalent: Jansen maakt WK-debuut

Naast Jansen wist ook Danny van Trijp zich te plaatsen voor de volgende ronde. Van Trijp kende een droomdebuut op het WK. De 25-jarige darter versloeg namelijk Steve Beaton, die in 1996 wereldkampioen werd, op overtuigende wijze: 3-0.

De nummer één van de wereld Gerwyn Price kende een moeizame start in de eerste ronde tegen Luke Woodhouse. De Engelsman won brutaal de eerste set, maar een verrassing bleef uit. Price herpakte zich en wist de partij in drie sets naar zich toe te trekken.

Zonneveld en Nentjes uitgeschakeld

Niels Zonneveld en Geert Nentjes hebben geen potten kunnen breken in Alexandra Palace. Geert Nentjes verloor in de eerste ronde van de Amerikaan Leonard Gates (3-1) en Zonneveld ging met 3-0 onderuit tegen Lewy Williams uit Wales.

De Welshman mag het woensdag opnemen tegen Michael van Gerwen. Dinsdag begint het WK voor Raymond van Barneveld, die tegen de Engelsman Ryan Meikle speelt.

180 gooien: darter Dirk van Duijvenbode laat zien hoe je dat doet | How To... Darts

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl