Martijn Kleermaker
NOS Sport

Kleermaker wint op WK darts probleemloos van Chinees zonder ranking

Martijn Kleermaker heeft net als vorig jaar de tweede ronde van het WK darts gehaald. De Harderwijker was in het Londense Alexandra Palace met 3-0 te sterk voor de Chinees Han Xicheng.

Michael van Gerwen komt vanavond ook nog in actie. De nummer drie van de wereld neemt het - na een bye in de eerste ronde - in de tweede ronde op tegen Lewy Williams uit Wales.

Kleermaker bereikte in 2021 als debutant de achtste finales en werd toen door de Engelsman James Wade een halt toegeroepen. De Nederlander hoopt dat succes te herhalen en eist van zichzelf minimaal een plaats in de derde ronde.

Heel veel moeite had Kleermaker, de mondiale nummer 44, niet met de onervaren Han.

De rankingloze Chinees was door zijn nationale dartsbond naar voren geschoven als WK-deelnemer, omdat Xiaochen Zong, als winnaar van het PDC-toernooi in China, niet kon afreizen naar het WK omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Geen makkelijke partij

Kleermaker erkende na afloop bij Viaplay dat het niet altijd even makkelijk ging, aangezien hij als grote favoriet aan de partij begon. "Je merkt dat je de wedstrijd in handen hebt, maar het is daardoor wel lastig om je concentratie erbij te houden. Het zijn moeilijke wedstrijden, omdat je moet winnen", erkende hij.

Kleermaker speelt vrijdag in de tweede ronde tegen de Engelsman Chris Dobey, die in 2021 net als de Nederlander de laatste zestien van het WK darts haalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl