Damaris Egurrola in duel met Cristiana Rigelli tijdens Olympique Lyonnais en Juventus.
NOS Voetbal

Egurrola en Van de Donk schakelen Beerensteyn uit na zeldzame remise in Champions League

De laatste keer dat de voetbalsters van Olympique Lyonnais een Champions League-wedstrijd in eigen stadion gelijkspeelden was in maart 2009. De remiseloze reeks kwam vanavond na 49 duels ten einde, maar toch waren het de speelsters van de Franse topclub die met de armen in de lucht stonden.

Onder hen Oranje-internationals Damaris Egurrola en Danielle van de Donk, die dankzij de 0-0 tegen Juventus doorgaan naar de knock-outfase van de Champions League. Lineth Beerensteyn bleef met lege handen achter en werd direct na het laatste fluitsignaal getroost door Van de Donk.

Weinig kansen

Lyon begon de groepsfase van de Champions League aarzelend met een dikke nederlaag tegen Arsenal en een gelijkspel in Turijn tegen Juventus. Daarna volgde het herstel. Zo werd vorige week met 1-0 gewonnen van Arsenal - de wedstrijd waarbij Vivianne Miedema haar kruisband scheurde - en daardoor volstond een punt tegen Juventus.

De beste kansen waren desondanks voor Lyon. Vooral Delphine Cascarino was een paar keer dicht bij een treffer, maar ze stuitte telkens op doelvrouw Pauline Peyraud-Magnin.

Aan Italiaanse kant zorgde vooral Beerensteyn voor gevaar, maar een treffer zat er nooit echt in.

Champions League: Groep C

1. Arsenal *
2. Olympique Lyonnais *
3. Juventus
4. FC Zürich

De groepswinst moest Lyon echter aan Arsenal laten, dat ook zonder de geblesseerde sterspelers Miedema en Beth Mead met liefst 9-1 te sterk was voor FC Zürich. De Noorse Frida Maanum tekende voor een hattrick.

Barcelona en Bayern München, beide al zeker van de kwartfinales, boekten ook een ruime zege. Barcelona won met 6-0 van het Zweedse Rosengard, Bayern München was met 2-0 te sterk voor Benfica.

Ook Paris Saint-Germain (Lieke Martens en Jackie Groenen), VfL Wolfsburg (Dominique Janssen, Lynn Wilms en Jackie Groenen), Chelsea (Aniek Nouwen) en AS Roma zijn zeker van de laatste acht.

Zij spelen donderdag nog hun laatste groepsduel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl