NOS Voetbal

Van Gaal laat van zich horen: 'Ben met pensioen, maar als Portugal belt luister ik'

Voor het eerst sinds de WK-uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië heeft Louis van Gaal van zich laten horen. Hij belde in bij 3FM Serious Request, gaf 1.000 euro aan het goede doel en ging ook nog even in op een eventuele nieuwe baan als coach.

Portugal is op zoek naar een nieuwe bondscoach. Kort na het WK werd er afscheid genomen van de gelouterde Fernando Santos, die Cristiano Ronaldo en co vanaf 2014 onder zijn hoede had. Portugal verloor in de kwartfinales van het WK van Marokko (1-0).

Stoppen, of nog één avontuur?

Ziet Van Gaal, die in Portugal woont, het zitten om Santos op te volgen? Die vraag kreeg hij twee keer gesteld. "Ik ben weer met pensioen. Maar als ze bellen, dan luister ik", aldus Van Gaal.

Eerder kreeg hij al vragen over een eventueel bondscoachschap bij België, waar Roberto Martínez onlangs vertrok. "Daar flirtte ik niet mee, en met Portugal ook niet", zei Van Gaal. "Ik kreeg vragen over België en dan moet ik antwoord geven."

De avond van de uitschakeling tegen Argentinië ging hij ook in op zijn toekomst. "In principe stop ik, maar je weet het niet: ik denk niet dat ik terugkeer, eerlijk gezegd."

Bij 3FM Serious Request doneerde Van Gaal dus 1.000 euro, aan Stichting Het Vergeten Kind. In ruil daarvoor mocht hij een nummer laten draaien. Van Gaals keuze was er nog een in de WK-sferen: Wij houden van Oranje, van André Hazes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl