NOS Nieuws

Fortnite schikt voor megabedrag in privacyzaak

Het bedrijf Epic Games, de maker van het populaire computerspel Fortnite, heeft een schikking getroffen van meer dan een half miljard dollar in twee zaken die de Amerikaanse toezichthouder FTC had aangespannen. Epic heeft volgens de toezichthouder onder meer de privacyregels voor kinderen overtreden. Het bedrijf geeft de beschuldigingen niet toe, maar ontkent ze ook niet.

Het bedrijf zou informatie hebben verzameld van kinderen onder de 13 jaar, zonder toestemming van de ouders. In deze zaak betaalt de gameontwikkelaar een boete van 275 miljoen dollar.

Een tweede beschuldiging luidt dat Epic Games gebruikers van het spel misleidde om hen te laten betalen voor extra functies in het spel. Een aankoop annuleren was volgens de toezichthouder ingewikkeld. Dit zou hebben geleid tot honderden miljoenen dollars aan onbedoelde aankopen. Epic Games betaalt 245 miljoen dollar voor compensatie aan klanten die hiervan slachtoffer zijn geworden.

Eerder deze maand werd al bekend dat een aantal Canadese ouders Epic Games voor de rechter sleept. De ouders stellen dat Fortnite hun kinderen verslaafd heeft gemaakt. Zij zouden maaltijden en slaap hebben overgeslagen omdat ze het spel wilden spelen. Ook zouden de kinderen gedragsproblemen hebben ontwikkeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl