Studentenclub Veritas in opspraak na vrouwonvriendelijke teksten

Een jaarclub binnen de Utrechtse studentenvereniging Veritas is in opspraak geraakt na berichten waarin vrouwonvriendelijke teksten worden gedeeld. Programma BOOS heeft een WhatsApp-gesprek gedeeld op sociale media.

In het bericht dat jaarclub Bandolero aan jaarclub Moto Moto stuurt, wordt geageerd tegen de "linkse transitie" waardoor "vrouwvriendelijke opmerkingen de boventoon zullen slaan" binnen de vereniging. Bandolero stelt "geen wijven" te zijn. De groep noemt zichzelf "testosteronbommen" en "trotse apen op de rots van Utrecht".

Ook worden in het bericht de nieuwe eerstejaars onder meer omschreven als "homo's" en "stomabeffers". Vrouwelijke leden worden "geile hoeren" genoemd.

Volgens persbureau ANP heeft het bestuur van Veritas de schrijvers van het bericht ter verantwoording geroepen voordat "concrete stappen" worden genomen. Hoe er wordt opgetreden, is niet gezegd.

Praeses Sophie Pizzuto zegt dat het gaat het om een kleine club binnen de vereniging en dat Veritas zich distantieert van de uitspraken.

"We zijn geschrokken van dit bericht en willen benadrukken dat voor zulke teksten geen plaats is in deze vereniging. Dit blijkt ook uit de vele reacties die wij hebben ontvangen vanuit onze leden, die even geschrokken zijn als wij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl