NOS Nieuws

'Hurtful' en 'nasty': Britse kranten halen uit naar docuserie Harry & Meghan

"So Hurtful!", "Harry the nasty" en "een onbeschaamd eenzijdig verhaal vol halve waarheden". Op de voorpagina's van de Britse kranten waren vanochtend weinig positieve geluiden te vinden over de gisteren verschenen Netflixdocumentaire Harry & Meghan.

In de serie met zes afleveringen, waarvan gisteren de eerste drie online kwamen, vertellen de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan onder meer over hun negatieve ervaringen met de roddelpers en hun besluit om afstand te nemen van het Britse koningshuis. Vooraf werd met grote spanning naar de documentaire uitgekeken, maar in de eerste drie afleveringen borduurt het koppel vooral voort op wat zij eerder vertelden in een interview bij Oprah Winfrey.

Toch is de serie volgens verschillende Britse kranten behoorlijk pijnlijk. Het Britse koningshuis is volgens Daily Express "deeply upset" door de beschuldigingen in de serie. Ook Daily Mail schrijft dat bronnen binnen het koningshuis boos zijn over de kritiek op de recent overleden koningin Elizabeth. De serie wordt volgens de krant door het koningshuis gezien als een "aanval op de nalatenschap van de koningin".

Een moment dat Metro uitlicht: Harry suggereert in de serie dat mannen uit het Britse koningshuis met iemand trouwen die in het plaatje past, in plaats van uit liefde. Een sneer naar zijn broer William en diens vrouw Kate, stelt Metro op de voorpagina.

Daily Mirror doet op de voorpagina een oproep om het "royal circus" te stoppen. De krant schrijft dat Harry en William blijven ruziën terwijl duizenden "gewone" Britten moeten kiezen tussen eten en verwarmen.

Ook is volgens meerdere kranten onenigheid ontstaan tussen Netflix en het Britse koningshuis over de claim in de serie dat het koningshuis weigerde om een reactie te geven. Buckingham Palace en Kensington Palace zeggen tegen de BBC dat zij wel een e-mail kregen van een onbekende organisatie, waarna zou zijn geprobeerd om een de authenticiteit hiervan te achterhalen bij Archewell Productions en Netflix. Dit zou niet zijn gelukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl